Alle er fornøyd
Fartøyene som bygges blir topp moderne båter som er tilpasset dagens krav til de reisende og ansatte.

Driftsleder Lars-Erik Larsen i Boreal Transport Nord avd.Helgelandske forteller til Herøyfjerdingen at det virket som om alle var fornøyd med de nye fergene. Det er vel kanskje heller ikke så rart når vi får høre mer om dem.

Egen restaurantavdeling
- Ferjene leveres med egen restaurantavdeling der passasjerene kan kose seg under ferjereisen. Båtene inneholder også liggestoler for dem som ønsker å slappe av under oppholdet, sier Larsen videre.

Trådløst gjestenett
Under overfarten har du også mulighet til å lese Herøyfjerdingen på fergas trådløse gjestenett. Det finnes også rikelig med stikkontaker slik at passajerene kan få ladet opp det de måtte ha av duppedingser.

Romslig bildekk med heis
De nye fergene vil få et svært romslig bildekk som gjør det enkelt å komme seg inn og ut av bilene. De nye ferjene blir selvsagt også tilpasset bevegelseshemmede og utstyrt med heis.

- Bildekket blir faktisk bredere enn dekket på Petter Dass selv om denne tar 20 biler mer, sier Larsen.     Moderne arbeidsplass for de ansatte
De ansatte i Boreal kan også glede seg til å få en arbeidsplass som er oppdatert etter dagens krav. Det vil bli en helt annen arbeidsplass enn det de er vant på dagens gamle båter.

Første ferje i drift om et år
- Går alt etter planen regner vi med å ha den første ferja ferdig i slutten av september neste år. Ferja vil da settes i drift så snart alt er klargjort og manskapet har fått sin nødvendige opplæring, sier Larsen.

- Neste ferje skal være klar i januar 2014, avslutter Larsen.

Dette innebærer mest sansynlig at vi har den første nyferja i drift allerede om et år.