Badmintongruppa i Herøy har gjennom flere år drevet meget godt og har fått fram flere spillere som har hevdet seg helt i toppsjiktet i Norge. Dette har endelig blitt lagt merke av forbundet og i 2018 ble for første gang et slikt stevne lagt til Herøy. Slike stevner henger veldig høyt og arrangeres nesten uten unntak i Sør-Norge. Det sies at vi faktisk må helt tilbake til 70-tallet før vi finner et slikt stevne i Nord-Norge. Etter fjorårets stevne fikk arrangørene bare skryt fra de tilreisende og nå er de derfor i full gang med planleggingen av helgas stevne.

- Vi har totalt 46 påmeldte og spillerne kommer fra Kirknes i nord til Kristiansand i sør. I hovedsak er det spillere som hører til U15 (under 15 år) som skal møtes til dyst, men vi har også noen egne U13-spillere som skal være med for å få kjenne på nivået, sier nyvalgt leder i badmintongruppa Ole Christoffer Olsen.

Under helgas rankingstevne skal det delta hele 17 spillere fra arrangørklubben.

Spillerne som skal delta fra Herøy er: Benjamin Wang, Børge Håland, Dorthe Lorvik, Even Johan Engevik, Filip Andre Brasøygård Johansen, Gabriel Grønbech, Gaute Bringslid, Ingrid Jørgensen, Laura Taidla, Marius Sandvær, Nila Lorvik, Nora Jørgensen, Signe Lenning, Thea Wang Larsen, Tord Wang Larsen og Urd Dalen.

- Det blir full fart med badminton hele helga og vi håper at vi får mye tilskuere i hallen som er med og heier på spillerne våre. Vi vil også ha åpen kiosk og gjennomføre et lotteri med mange flotte premier. I tillegg til de vanlige klassene er det på slike stevner en egen X-klasse der de 8 best rankede spillerne i landet møter hverandre. I denne klassen skal Børge Håland fra Herøy delta. Jeg håper derfor publikum kan gi han ekstra støtte.

- Lørdag vil det pågå innledende kamper hele dagen fra klokka 9 til 18 mens det søndag blir finalespill fra klokka 9 til 12. Vi har totalt rundt 30 frivillige som stiller opp i helga for å løse alle oppgavene, sier Olsen.

Under fjorårets stevne klarte Elias Lenning etter glimrende spill å gå helt til topps på hjemmebane etter en nervepirrende finale. Elias som nå har gått opp en klasse til U17 har nå dessverre valgt å slutte med toppsatsingen og tatt seg en pause fra badminton. Heldigvis har klubben flere talenter som hevder seg godt.

Beste klubb og fair play-pris til Urd
Sist helg deltok mange spillere fra Herøy på Namdal Open på Grong. Her imponerte spillerne med godt spill og ble kåret til beste klubb. De fikk dermed etter mange forsøk med seg en høyt verdsatt vandrepokal hjem til Herøy. I tillegg fikk også Urd Dalen tildelt fair play-prisen for sine gode holdninger.

Trykk her for resultatliste for Namdal Open (Tommy Gåsbakks minneturnering).