Lærerne ved Herøy sentralskole er nok ikke like spente foran første skoledag onsdag som de yngste elevene, men uthvilte og klare for dyst er de utvilsomt.
 
I alle fall var det godt humør og latter som preget den første samlingen i aulaen da rektor Lars Olav Mogård Larsen ønsket velkommen til nytt skoleår.
 
I dag er det første felles planleggingsdag for lærerne, men alle skal sist uke ha brukt en dag på å planlegge skoleåret.
 
Hensikten er å ha årsplaner og periodeplaner klare før undervisningen tar til onsdag.
 
Rektor Lars Olav Mogård Larsen kunne med beklagelse informere ansatte om at dagens foredragsholder dessverre har meldt avbud.
 
Men lærerne er ikke arbeidsledige av den grunn.
 
Stengt basseng i 2 - 3 uker
Mandag og tirsdag denne uka skal lærerne bruke til å sette fram bøker i klasserommene som elevene skal ha.
 
Dessuten skal timeplanene justeres, årsplanene skal gjøres ferdige og det skal også lages planer for elev-vurderinger og annet planverk.
 
En av bekjedene elevene vil få onsdag er at det vil ta to til tre uker før svømmebassenget er klart for bruk etter sommerferien.
 
I stedet for svømming ble svømmelærerne i dag oppfordret til å bruke timene til å ta opp temaer som hygiene og kroppsvask og ellers ha gymnastikk utendørs.
 
Herøy kommunestyre har vedtatt å tilføre skolen en ekstra lærerstilling og rektoren kunne da også fortelle at denne stillingen er lagt inn i skolens virksomhet fra første skoledag.
 
Herøyfjerdingen kommer tilbake med mer om skolestart. Blant annet vil vi være tilstede når elevene møter på skolen onsdag.