Christian flyttet til Oslo i 2006 og begynte sin karriere som DJ i 2009. Han driver sin virksomhet på eget selskap og opererer stort sett alene, men han gjør også en del større jobber sammen kompisene SJUR fra Bergen og  Josef Bamba fra Tromsø som driver i samme bransje. «Chris Viviano» er en etterspurt DJ som beskrives i bransjen som en som vil få et skikkelig gjennombrudd i år.

Christian forteller til Herøyfjerdingen at det i den siste tiden har vært travle tider og nok å gjøre.

- Jeg reiser over hele landet på spillejobber og det blir gjerne en ny by hver helg. I begynnelsen av juli deltok jeg på Skandinavias største strandfest «Palmesus» i Kristiansand der jeg fikk spille for et stort publikum. Stort sett operer jeg i Norge, men i mai var jeg på en spillejobb like utenfor Amsterdam. Musikken jeg spiller er i hovedsak det som forbindes med house-musikk, sier Christian.

Produserer egen musikk
Christian forteller om en bransje med stor konkurranse om spillejobbene der det kreves hardt arbeid for å lykkes.

- I den siste tida har det tatt helt av og jeg produserer nå også egen musikk. En remix jeg gjorde alene av Just Kiddin - Thinking about it har blitt spilt en god del både på NRK Mp3 og NRJ (Norges største kommersielle hitradio). Et samarbeidsprosjekt (collab) som jeg gjorde sammen med kompisen SJUR fra Bergen har til nå hatt over 150 000 avspillinger. For tiden er jeg opptatt i studio med siste finish på ny musikk. Musikken produseres i hovedsak hjemme, men siste jobben gjøres i studio for å få den best mulig, forteller Thoresen.

- Jeg har vært opptatt av musikk og DJ-arbeid siden jeg var liten, men det er først de siste seks årene jeg har jobbet som DJ. Fra 2012 til 2014 studerte jeg musikkdesign på Norges Kreative Høyskole der jeg også lærte en god del om musikkproduksjon, forteller Thoresen.

Christian forteller at han har fått stor støtte fra familien og da spesielt sin far Arne.

- Det er en hard bransje og komme seg inn i og uten støtte fra familien hadde jeg garantert ikke vært der jeg er i dag, avslutter DJ «Chris Viviano» fra Herøy.

Disc jockey (DJ)
Disc jockey (DJ) er betegnelsen på en person som mikser innspilt musikk for et publikum. Den innspilte musikken kan være lagret på vinylplater, cd-plater eller digitale filer. Publikumet kan være dansere på nattklubb eller lyttere på radio.
Kilde: Wikipedia

Har du lyst til å høre litt av musikken til DJ «Chris Viviano» kan du høre noe av denne på Soundcloud. Trykk her for å komme til Chris Vivianos egen fanside på Facebook