- He-he, det er nå andre som har gitt ut 60 sanger til 60-årsdagen.

Startet med 15 sanger Så dette blir nå litt humoristisk, sier en leende Hans Inge Fagervik når vi treffer han på telefon fra studio.

Med klar hentydning til Jan Eggums 60 låter i fjor, i forbindelse med at bergenseren fyllte 60 år. 

Hans Inge legger til:

- Vi begynte med 15 låter, men nå holder det på å vokse helt ut av hendene på meg.  Det kan ende med 30 - 40 sanger - eller kanskje 60!

Fire-dobbel CD Og hvis det blir 60 sanger blir det en fire-dobbel CD, sier Hans Inge Fagervik som også har utgivelsesdatoen klar.

Men han må igjen le.

- Det er noe som skal skje den 24. oktober, medgir han forsiktig. Da blir den populære artisten fra Seløy i Herøy 60 år. Hans Inge er nå bosatt i Arendal.

40 år som artist Blir det 40 låter passer det jo også godt med 40 års-jubileum som artist.

Høstens jubileums-CD blir dermed en samle-CD med noen av Fagerviks beste sanger fra en 40 år lang karriere.

- Det blir også noen helt nye låter, legger han til.

James Taylor på norsk Eget jubileum til tross, så har han i det siste hatt hodet fullt av musikken til den amerikanske sangeren James Taylor.

Søndag sang Hans Inge og kona Merete Haslund med innpå 60 musikere på en egen konsert med James Taylors sanger oversatt til norsk.

15 sanger med norsk tekst ble framført for en fullsatt Barbu kirke med band, strykere og kor.

Første gang Dette er første gang at Taylors tekster blir oversatt til en hel forestilling.

- Merete og jeg har alltid likt James Taylors musikk, og for en stund tilbake kom tanken: Hvorfor ikke gjøre James Taylor på norsk.

Det er Bjørg Øygarden som har oversatt tekstene og det fungerte fint. Mottakelsen var veldig god, forteller Hans Inge Fagervik.

"Natta er stor nok for to" Forestillingen hadde tittelen: ”Natta er stor nok for to” som er den norske oversettelsen av låta ”Don’t let me be lonely tonight”.

Blant låtene som søndag ble framført var ellers ”Only one” som har fått den norske tittel ”Du er den jeg vil ha” og ”Fire and rain” som selvsagt måtte bli ”Ild og vann” på norsk.

Kanskje til Helgeland Kan det hende du og Merete tar med dere forestillingen til Helgeland, spør vi.

- Ja, men da må vi bruke lokale folk fra Helgeland som musikere, avslutter Hans Inge Fagervik.

Han håper å få treffe James Taylor når den (fortsatt levende) amerikanske legenden skal holde konserter i Oslo og Bergen i slutten av april.