Sverre sier til Herøyfjerdingen at han har holdt på i mange år med denne modellen og brukt utallige timer på den. Det er mange detaljer som skal på plass på en slik seilskute og det er mye pirkarbeid som må til.

Det var etter at han leste i Herøy kommunes historieverk “Øyfolket” at han fikk ideen om å gi modellskuta til kirka. Her leste han at det fra 1924 hang en skipsmodell i mange år kirka, men at denne ble fjernet etter restaureringen på 60-tallet. Sverre mener at det må være flott å få skuta utstilt i kirka.

RS «Colin Archer» (RS 1) er en tidligere redningsskøyte bygget for Redningsselskapet i 1893 og blant annet kjent for redningsaksjonen i Hamningberg i Båtsfjord 20. mai i 1894 hvor den berget 37 fiskere fra en voldsom orkan. Da ble fartøyets utmerkede seilegenskaper i hardt vær bevist til fulle.

Flott gave - Vi er selvsagt veldig takknemlig for å få denne flotte gaven av Sverre, sier kirkeverge Bård Grønbech til Herøyfjerdingen. Det er imidlertid slik at alt som skal plasseres i kirka må anbefales og godkjennes av menighetsrådet i Herøy, som så igjen må søke om tillatelse hos riksantikvaren. Vanligvis skal det veldig sterke grunner til å få anbrakt nye ting i et kirkebygg. Kirkevergen forteller videre at det første han vil gjøre er å ta denne henvendelsen fra Sverre Larsen til Herøy menighetsråd.