Galleri Sjøholt holder åpent

Her er Inger i sving med drillen.

Inger Meyer vil gjerne at folk stikker innom galleriet hennes i Åsveien 50 i Herøy. 

Inger Meyer har hatt eget galleri og atelier i Åsveien 50 i 11 år. Til tross for dette tror hun at det er mange av den lokale befolkningen som ikke har fått dette med seg. Nå håper hun at enda flere kan stikke innom for en prat og en kaffekopp.

Vanligvis pleier Inger å ha litt mindre fokus på galleriet om vinteren, men i år er det meste annerledes som følge av koronaviruset. Det blir mindre reisevirksomhet og da blir også hun mer hjemme enn ellers. 

Inger forteller at det nok er mest tilreisende som finner veien til galleriet hennes og det synes hun er litt dumt. I tillegg til egne arbeider har hun også salgsutstillinger med foto og kunstverk fra andre kunstnere. For tiden har hun blant annet populære foto av Geir Edvardsen fra Leirfjord til salgs i atelieret sitt.

- Mange føler nok kanskje at de må kjøpe noe når de først kommer, men slik er det selvsagt ikke tilfelle. Jeg synes det er trivelig å få besøk og det er ingen kjøpetvang. For de som vil finnes det også noe å kjøpe i alle prisklasser, sier Meyer.

Kritisk til eget arbeid
Inger har drevet med maling i rundt 25 år og var voksen før hun begynte å ta penselen fatt. Hun er datter til maleren Hans Nordeng (1918–1991) og er oppvokst med en far som var så flink at hun lenge følte at det ikke var noen vits for henne å satse på dette yrket. Hun var 27 år før hun sluttet å sammenligne seg med sin far og innså at hun måtte finne sin egen stil og stole på seg selv. 

Inger lager også rammer til sine malerier og kapper listene med en spesiell kutter som hun arvet etter sin far. 

Galleri Sjøholt har egen side på Facebook
Trykk her

 

Galleri Sjøholt 2020_bilder
Her er noe av det som finnes i galleriet til Inger.
Galleri Sjøholt 2020_Geir Edvardsen
I galleriet finnes det nå blant annet foto av Geir Edvardsen fra Leirfjord.
Galleri Sjøholt 2020_trykk
Her viser Inger fram ulike trykk som man kan få kjøpt.
Galleri Sjøholt 2020_ute
Galleri Sjøholt ligger i Åsveien 50 i Herøy.

Annonser