Galleri Sjøholt er 10 år

Galleri Sjøholt 10 år_oversiktsbilde

Galleri Sjøholt ble åpnet for 10 år siden og markerer dette med kake og kaffe søndag 28. juli fra 12 til 16.

I Åsveien 50 i Herøy finner vi Galleri Sjøholt og atelieret til kunstneren Inger Meyer. Hun kommer opprinnelig fra Sandnessjøen og er datter til kunstneren Hans Nordeng (1918-1991).

- For 10 år siden hadde vi et gammelt hus fra 1880 som vi hadde restaurert og et uthus som vi oppgraderte til anneks. Tidligere hadde det stått en fjøs der galleriet nå ligger. Vi bestemte oss derfor for å bygge i samme stil slik at det skulle se ut som et gårdsbruk.

Ønsker besøk
- Jeg har hatt oppe galleriet hver sommer siden 2009. Jeg har ikke noe fast åpningstid og har heller ikke lyst til å ha det. Dersom jeg ikke er inne i galleriet har jeg et varslingssystem som plinger dersom det er noen som kommer inn, sier Inger Meyer.

Inger liker godt å ha besøk i galleriet og blir heller ikke skuffet om ikke folk kjøper noe når de er innom.

- Jeg har ikke lyst til at folk skal kjøpe noe bare for å være grei. Jeg blir mye mer glad for at folk blir imponert over noe. Det sitter mye dypere enn at folk bare kjøper noe, sier Meyer.

Da Herøyfjerdingen var på besøk var Inger ivrig opptatt av å fortelle om bildene av sin far Hans Nordeng til besøkende i galleriet. Det var tydelig at dette var et tema som hun kunne mye om og gjerne ville fortelle til de besøkende.

- Når jeg snakker om et tema jeg kan noe om blir jeg lett revet med. I fjor brukte jeg rundt to måneder på utstillinger med min fars bilder i Sandnessjøen og Mosjøen. Alle som var innom fikk da en hel historie om bilder fra 1940 til slutten av 80-tallet. Folk syntes dette var spennende og til og med folk som hadde kjent min far syntes at dette var virkelig interessant. Dette synes jeg var veldig givende, sier Meyer.

Begynte sent å male
Inger begynte ikke å male før hun var 27 år og hadde egentlig ikke i tankene at hun skulle begynne med dette. I og med hun hadde en far som var maler følte hun nok at det ikke var noen vits i å prøve, for det kunne jo aldri bli like bra uansett.

- Det var faktisk en venninne som fikk meg med på et malerkurs i 1995 mens jeg bodde i Houston i Texas. Jeg hadde ingen formening om hvordan dette skulle gå, men det gikk veldig bra.

- I 1996 hadde jeg malt så mange bilder at jeg måtte bestemme meg for å kvitte meg med noen av bildene eller slutte å male. Jeg hadde derfor utstilling hjemme og inviterte både kjente fra Norge og naboer. Da solgte jeg 27 bilder og trodde da først at folk bare kjøpte dem på grunn av at de var billige. I ettertid tror jeg allikevel folk må like bildet til en viss grad for å kjøpe det, sier Meyer.

Fra 2005-2007 gikk Inger på NISS (Nordisk Institutt for scene og studio) der hun studerte «maleri». I tillegg har det opp igjennom årene blir mange kurs, bl. a portrettmaling hos en kinesisk kunstner i Singapore. Maleriene varierer mye, og går fra helt abstrakt til figurativt. Nordlys og karakteristiske øyenstikkere kommer stadig tilbake. Hun jobber i hovedsak med oljemalerier, og det lukter ofte linolje og terpentin når man kommer inn i atelieret/galleriet.

- Ikke vær redd for å forstyrre, det er alt for ensomt å være kunstner på en øy som Herøy, og besøk er alltid en inspirasjon til videre arbeid, avslutter Meyer.

Søndag 28. juli inviterer Inger til markering av at det er 10 år siden hun åpnet galleriet sitt. Da blir det kake og kaffe på alle som kommer innom fra kl. 12-16.

Galleri Sjøholt har egen side på Facebook
Trykk her

Galleri Sjøholt 10 år_Inger forteller
Her forteller Inger om maleriene til sin far Hans Nordeng til besøkende som var innom.
Galleri Sjøholt 10 år_vegg med maleri
Det finnes maleri i mange stilarter i Galleri Sjøholt.
Galleri Sjøholt 10 år_atelier
I dette atelieret arbeider Inger med maleriene sine.
Galleri Sjøholt 10 år_farger
Det blandes farger i alle valører og lukter ofte linolje og terpentin i Galleri Sjøholt.
Galleri Sjøholt 10 år_malerieri atelieret
Det finnes en mengde maleri i atelieret som enda ikke har fått plass på veggen
Galleri Sjøholt 10 år_selvportrett
Her er et selvportrett som Inger har malt.

Annonser