I vår etablerte Anne Christine Hjelt selskapet "AC Hjelt Kunst og Interiør".

Som navnet forteller driver altså bildekunstneren med mer enn bilder.

- Jeg overfører uttrykket mitt på blant annet dører og hyller, forteller kunstneren som har heltids arbeid ved sosialkontoret i Herøy.

Også i Herøy sentralskole Anne Christine Hjelt hadde i vår oppdraget med å smykke ut hallen i Herøy sentralskole med bilder. Og hun ser gjerne at det blir flere slike oppdrag.

- I løpet av oktober kommer hjemmesiden min opp. Folk kan finne den på ahjelt-kunst.com - sier Anne Christine Hjelt til Herøyfjerdingen.

Fra hennes verksted i kjelleren produserer hun nonfigurave bilder med tydelig særpreg. Hun innrømmer å være spesielt glad i blått.

Den kommende uken skal hun altså få på plass bilder og interiør i Herøysenteret. De tidligere så fargeglade veggene er mattet ned, slik at bildene skal komme til sin rett.

Og da skal "Galleri Anne" trekke enda flere folk til Herøysenteret. Samtidig får Anne Christine Hjelt vist fram bildene sine.

Første utstilling i 2002 Hun hadde sin første utstilling i 2002 i Ringsaker før hun flyttet til Herøy.

Hjelt har vært representert på Herøydagan de siste tre årene.

Kurt Arild Nilsen i Herøy Sport og Fritid, Valborg Aalstad i Herøy Blomster, Mariann Edvardsen i Gavebutikken og Jan Harry Edvardsen i Elektro & Kjøleteknikk AS får dermed enda et trekkplaster i Herøysenteret.

For det skjer nemlig svært mye i senteret for tiden. Herøyfjerdingen kunne nylig fortelle at sportsbutikken 15. oktober skal utvide forretningen med en barneavdeling fra 15. oktober.

Fantastisk løft - Det blir et fantastisk løft for Herøysenteret å få Anne Christine Hjelt inn her med bildene sine. Da jeg hørte at hun savnet et lokale å stille ut bildene sine, tok jeg straks kontakt, forteller en glad Kurt Arild Nilsen i Herøy Sport og Fritid.

Nå kommer også "Galleri Anne" i gangen som er knutepunktet mellom de andre forretningene.