Ga bilde til kommunen

bildegave1
Einar Johansen fra Seløy troppet i dag uanmeldt opp på rådmannens kontor med et innrammet bilde han ville gi i gave til Herøy kommune. Bildet er laget i takknemlighet og glede over å ha vokse opp i Herøy og verdens vakreste kyststripe.
Bildet er inspirert av et prospektkort som kan fås kjøpt og at "Sang til Helgeland" hvor det blant annet heter: "Helgeland - tusenvis øye som perler på snor, der finn du øya mi".

Det sier Einar Johansen selv når han overrekker bildet til rådmann Roy Skogsholm. Og rådmannen lover at det fine bildet skal henge godt synlig på rådhuset.

- Bildet er tenkt malt fra Trollhula i Åkvikfjellet. Man ser omtrent hele Herøy kommune, bortsatt fra noen få fjell som blir borte i soldisen. Man ser også Vega og søndre del av Dønna.

Øverst i hjørnet ser man også Petter Dass som jo er født i Herøy og han holder en snor med de kjente og kjære helgelandsfjellene, sier Einar Johansen.

Han legger til at bildet er laget i takknemlighet og glede over å ha hatt en oppvekst fra 1942 på ei øy i denne kommunen og på den vakreste kyststripe mange kan tenke seg.

- Det kan være en takk og inspirasjon for de som jobber og styrer i kommunen, for de som bor eller har bodd her, har hytte eller hus her eller kan tenke seg å slå seg ned her.

For her finner de øya si, avslutter Einar Johansen.
bildegave1
Einar Johansen (t.h.) overrekker bildet til rådmann Roy Skogsholm.
bildegave2
Einar Johansen forteller om bildet.
bildegave3
Og slik ser det ut.

Annonser