Det var styreleder for prosjekt "Økt Bosetting" varaordfører Elbjørg Larsen som sammen med lærer ved Herøy Voksenopplæring Anne Sofie Mathisen ønsket velkommen til kvelden på både norsk og engelsk.

La oss bli begreistret - La oss bli begreistret og vi ønsker oss alle lykke til, sa de to.

Før de overlot ordet til initiativtaker til dette arrangementet, prosjektleder for "Økt Bosetting" Stig Neraas og flyktningkonsulent Patrick Monaghan.

Sammen ramset de opp alle de 26 landene som er representert i Herøy for tiden.

Applaus for hvert land Etter hvert som landene ble lest, reiste representantene fra de enkelte landene seg og fikk applaus.

Fordi mange var på jobb ble det noen land som ikke var representert onsdag kveld.

26 land i Herøy Men i alle fall rakk vi å notere Sverige, Danmark, Finnland, India, Malaysia, Estland, Latvia, Litauen (rundt 50), Polen, Russland, Ungarn, Romania, Bulgaria, Serbia, Spania, Irak, Kongo, Etiopia, Eritrea, Ugangda, Kenya, Somalia, Liberia, Thailand, Ukraina og Filippinene.

Fire på fadderordning Hyggelig er det også i etterkant å registrere at fire herøyfjerdinger (den ene av disse nylig innflyttet) meldte seg som fadder for fadderordningen som Stig Neraas startet i går kveld.

Mange nylig innflyttede var også bortom standen for å notere sitt navn og adresse for å bli med på fadderordningen.

Denne er tidligere omtalt her på Herøyfjerdingen.

Musikk og bilder Det var Herøy Musikkorps som innledet "Innflytterdagen" med to feiende låter, den ene med Einar Roan som solist.

Deretter fikk vi se flotte bilder fra Herøy, Polen og England som innflytter Sylwia Komajda-Sikora har tatt, og hun spilte for øvrig gitar til og hadde god musikalsk assistanse av to medmusikanter.

Ordfører Arnt Frode Jensen guidet oss også gjennom hele Herøy, en tur som naturligvis ble oversatt til engelsk.

Orienteringer Vi fikk også en bred orientering om arbeidet med integrering av innflyttere av Stig Neraas.

Her kunne Neraas opplyse om at han og flyktningkonsulent Patrick Monaghan jobber med å lage en kalender hvor folk inviteres med på et bestemt arrangement.  

Som et eksempel viste han bilde fra Zumba-treningen i Øksningan.

Din tanke er fri Etter kaffepause sang dyktige Kenneth Hansen, før en rekke elever fra voksenopplæringa underholdt for oss.

Først med å synge "Din tanke er fri" av Alf Kranner, før vi fikk en norsk oversettelse av et somalisk eventyr.

Det var også mye gode kaker og kaffe som folk kunne kose seg med. For ikke å snakke om noen smakebiter på somalisk mat.

Omfattende program Et meget omfattende program, med andre ord. Arrangementet varte vel to timer og til neste år kan det være en idé å stramme inn programmet noe.

Men all ros for idé, gjennomføring og honnør til herøyfjerdingene som er flinke til å støtte opp om ulike arrangementer.