Etter svært lang pause på grunn av pandemien kunne Herøy Musikkorps igjen invitere til konsert og kafé i aulaen sammen med en rekke medaktører. Denne gangen var det den grusomme krigen i Ukraina som stod i fokus, og alle inntekter som kom inn går derfor til Røde Kors sitt humanitære arbeid for alle flyktningene som er rammet av den grusomme tragedien.

Aulaen var fullsatt av både store og små og vi anslår at det var rundt 150 til stede under arrangementet. I tillegg til korpset deltok også 11 elever fra kulturskolen sammen med sin lærer Svein Ove Pettersen med flere innslag, og publikum fikk bekreftet at vi har mange talentfulle ungdommer i kommunen. De som deltok denne gangen var Nicole, Nikolai, Leon, Julian, Lotta, Gaspar, Storm, Johan, Magnus, Kaja og Maja.

Et rørende og spesielt musikalsk innslag under konserten var da Alaa og datter Ghazal fra Syria framførte en kjærlighetssang. Et annet sterkt innslag var da Oksana holdt et gripende innlegg om krigen som pågår ikke så langt unna oss. Hun kommer fra Ukraina, men har bodd i 20 år i Norge og er nå bosatt på Dønna. Hun avsluttet sitt innlegg med å vise en sterk film som viste grusomhetene som har rammet flere byer i Ukraina.

Kristin Mellingen, Johnny Birger Hanssen og korpsets dirigent Lars Olav Mogård-Larsen framførte to vakre sanger under konserten til stor applaus før Mathea og Amalie Hjørdis fra Herøy skole framførte en flott dans.

Oddbjørn Lorvik holdt appell og fortalte om sin tid i FNs fredsbevarende styrker og var tydelig preget over det som nå foregår i Ukraina, der Russland bare kan legge ned veto og blokkere det arbeidet som gjøres i FN.

Fredskaféen ble avslutter med at korpset spilte den kjente marsjen «Valdresmarsj» til trampeklapp fra en fullsatt aula.