Forrige uke arrangerte Herøy kommune bolystdager som ble toppet med en folkefest i Herøyhallen torsdag ettermiddag. Ordfører Arnt Frode Jensen åpnet folkefesten med å konstatere at det tidligere på dagen hadde vært en konferanse med mange spennende foredrag. Han fortalte videre at han var stolt av at Herøy kommune som en av sju kommuner i Nordland er valgt ut som pilotkommune i fylkets tilflytterprosjekt. Jensen oppfordret ellers alle til å bidra til at nye innbyggere skal trives i kommunen. Deretter ga han mikrofonen til Kirsten S. Hasvoll fra Nordland fylkeskommune. Hun skrøt av Herøy kommune, men oppfordret samtidig alle sammen til å være med på å bidra til at folk blir boende i kommunen.  

Folkefesten fortsatte med at alle barnehageungene kom opp på scenen og sjarmerte med sang før kveldens konferansierer og MOT-motivatorer Mia Skipnes og Ingrid Kilvær Nilssen entret scenen. De loset forsamlingen gjennom et rikholdig underholdningsprogram på norsk og engelsk på en mesterlig måte.

Herøy kulturskole underholdt med fire forskjellige band og avsluttet med et egenutviklet dansenummer som var laget av Dilana Holstad. Hun hadde med seg fem venninner på scenen som imponerte i dansenummeret som var satt sammen av flere låter. Det er ingen tvil om at det ligger mye øving bak dette nummeret.

Herøy skole tok over underholdningen og startet med å synge MOT-sangen før de enkelte klassene hadde sin egen avdeling med underholdning.

Frivillighetsprisen til Jorid Wiig
Ordfører Arnt Frode Jensen delte ut årets frivillighetspris til Jorid Wiig for sin store innsats for beboerne i Karolineveien. (se egen sak)

Deretter var det voksenopplæringen som kom opp på scenen og sang både på norsk og sitt eget morsmål før Tasneem fra Syria avsluttet underholdningen med å synge sangen «Lite ban» til akkompagnement av Dovile Vidugiryte fra Litauen. (se egen sak)

Internasjonal mat og gaver til nye innflyttere
Når det er fest må det også serveres god mat og det ble disket opp med mat både fra Norge og tilflyttede innbyggernes hjemland med mange spennende matretter. Trengselen var derfor stor rundt matbordet når 600 mennesker skulle få en smak av de mange gode rettene.

Det ble også utdelt en velkomstgave til alle nye innbyggere som har flyttet til kommunen i løpet av 2017. Gaven består av et gavekort som er gitt av næringslivet i Herøy og ei flott T-skjorte. I tillegg følger det også med en del nyttig informasjonsmateriell.

Er er noen klipp fra underholdningen. Vi beklager dårlig bildekvalitet og noe dårlig lyd.