Full stans i ferge - og hurtigbåttrafikken

Herøysund ved Flostad

Samtlige ferjer og hurtigbåter i rederiet Boreal har fått seilingsnekt og dette medfører at både Herøy og Dønna for tiden er uten permanent kommunikasjonsløsning. MS Himmeltind sørger for persontrafikk mellom Herøy (Flostad) og Sandnessjøen.

Skyssbåten MS Himmeltind fra firmaet Lovundskyss sørger for persontrafikk i Herøyruten mellom Sandnessjøen og Flostad. 

  • MS Himmeltind vil gå fra Flostad 21.15 og Austbø 21.35 inn til Sandnessjøen (da det ikke er mulig å anløpe Søvik grunnet opptatt fergeleie)
    Ankomst Sandnessjøen 22.10.

  • Avgang fra Sandnessjøen (Hurtigrutekaia) 22.15 til Flostad,
    Avgang fra Flostad 22.45 til Austbø, og fra Austbø 23.10 inn til Sandnessjøen.

Det blir opplyst fra Fylkesmannen i Nordland at situasjonen med stans i ferge og hurtigbåttrafikken vil vare til minst i morgen tidlig, torsdag 17. desember 2020.

Telefonnummer til MS Himmeltind er 909 63 424.

Det utføres også persontrafikk mellom Sandnessjøen og Bjørn (Dønna) av Helgeland Express.

Trykk her for å følge med på Reis Nordland der det oppdateres med ny informasjon fortløpende.

Alvorlig brudd på regelverk
- Vi har vært på revisjon i Boreal. Som resultat har vi foreløpig trukket tilbake det overordnede styringssertifikatet som igjen påvirker alle fartøyene. Det er alvorlig, sier kommunikasjonsdirektør Dag Inge Aarhus i Sjøfartsdirektoratet til NRK.

- Dette er ikke noe vi gjør med et rederi uten at det er alvorlige funn. Vi har et sikkerhetsansvar, og dette er det eneste rette å gjøre, opplyser Aarhus til NRK.

- Når denne planen er trukket tilbake i forhold til det nasjonale regelverket betyr det at båtene, inntil man har funnet en løsning, må ligge til kai, sier Aarhus til NRK.

Annonser