- Vi er kjempefornøyde med deltakelsen.

Litt i overkant Kanskje litt i overkant av hva vi forventet, sier kateket i Alstahaug Helga Kjellevold, en av de fem i arbeidsgruppa som har forberedt lørdagens Barnefestival som i år var lagt til Herøy.

Dette var den andre barnefestivalen. Den aller første ble arrangert i Leirfjord i fjor.

Mange aktiviteter Fra unger, foreldre og besteforeldre møtte i kirka klokken 9. 30 til registrering til Lisa Børud med familie avsluttet konserten samme sted over seks timer senere kunne alle være med på en rekke aktiviteter.

Bygge drager, male sine egne skjorter, klatre i klatrevegg, hoppe på en svær luftmadrass, ri på hester, grille egne pinnebrød og flere andre fellesleker i Herøyhallen.

Braktmarked Her var det også bruktmarked med gamle leker og utstillinger.

For ikke å snakke om mye godt å spise.

Mange voksne koste seg med middag, kaffe og kaker.

Hva som var høydepunktet på dagen er ikke godt å si. Ved Herøy bygdesamling traff vi Olaug Øybech og Marlin Lyngøy fra Sandnessjøen.

Lisa Børud - Dette har vært en kjempefin dag. Og nå gleder jeg meg bare til å møte Lisa Børud, for henne har jeg drømt om å møte siden jeg var to år.

Det forteller Olaug Øybech mens hun varmer opp til konserten med Børud-familien med å grille pinnebrød.

Hun ble neppe skuffet over møtet med artisten Lisa Børud som bød på fengende kristne låter i Herøy kirke som avslutning på barnefestivalen.

Mye god hjelp - Det er en flott ting å jobbe fram en presentasjon av menighetene i de fire HALD-kommunene og vise hva vi driver med ellers i året.

Og i år har det på mange vis vært lettere å få arrangementet i havn, ettersom vi har både speidere og underholdningsgruppa Rabalder etablert i Herøy, sier Helga Kjellevold videre.

Arrangørgruppen Med seg i arbeidsgruppa som står bak festivalen har hun sokneprest i Leirfjord Gunnar Masvie, trosopplæringsmedarbeider for HALD-kommunene Kjersti Solvang, sokneprest i Herøy Annette Stenseng og menighetspedagog i Herøy Trine Heggheim.

Men de hadde mye god hjelp av foreldre og besteforeldre til unger i Herøy.

Og ikke minst fikk de mye hjelp fra sju konfirmanter fra Alstahaug som lørdag ledet an på mange av aktivitetene.