- Dette var første gang vi har samarbeidet om å arrangere språkkafé, og vi var derfor veldig spente på oppmøte, sier biblioteksjef Roar Aune.

- Det ble full klaff på første forsøk. Totalt møtte 48 voksne og 20 barn og de fikk oppleve et variert program i et bibliotek som var fylt til randen. Kulturskolen med rektor Reidar Moursund i spissen, startet ettermiddagen med 2 sanger som ble fremført av Signe, Kaja, Embla, Katinka og Nora. Deretter avsluttet Vegard Larsen showet, også han med to sanger. Etter dette fikk publikum oppleve et meget sterkt foredrag av Ahmad Alaboud.

- Foredraget hadde fått tittelen «Syria før krigen», og han tok oss med på en reise i Syria før og nå. Det ble mange sterke reaksjoner i forbindelse med dette foredraget, og Ahmad avsluttet med å fortelle hvor glad de er for å ha kommet hit til Herøy. Denne historien skal vi nok få Ahmad til å fortelle flere ganger.

- Språkkaféen ble avsluttet med kaffe, te og kaker, og det var en fornøyd gjeng som forlot biblioteket i 18.30 tiden. Vi planlegger språkkafé på biblioteket hver annen hver tirsdag i tidsrommet 17.00 – 18.30, der målet er å tilby en arena for samtale og utveksling av kunnskap og erfaringer.

- Neste språkkafé blir tirsdag 10. oktober, opplyser biblioteksjef Roar Aune til Herøyfjerdingen.