Kulturskolerektor Svein Ove Pettersen skrøt av sine elever og mange gode hjelpere og syntes de hadde gjort en fantastisk innsats i kulturskoleuka. Totalt 52 elever i kulturskolen hadde fra mandag til torsdag vært delt inn i ulike grupper. Mens noen holdt på med musikk i ulike band var det andre som holdt på med maling og tegning.

Til vanlig er Svein Ove og Etleva Brandth de eneste ansatte i kulturskolen i Herøy, men denne gangen hadde de fått med seg mange gode hjelpere. Fra sine kolleger i kulturskolen for AlLe (Alstahaug og Leirfjord) var Håkon Flatøy, Arild Hammerø og Ivar Harry Johansen leid inn for å hjelpe til med å instruere de seks bandene som ble satt sammen for anledningen.

Til hjelp med tegne- og malegruppene fikk han også god hjelp av Rolf Jørgensen og Mats Haugen Aspaas.

På grunn av pandemien var dette første gangen at alle elevene i kulturskolen endelig fikk vist seg fram for et stort publikum. Herøy skoles aula var omtrent full av forventningsfulle foreldre og annen familie til de flinke elevene i kulturskolen.

Egenkomponerte sanger
Konserten startet med at Etleva Brandth presenterte sine unge fiolinister, som denne gangen også hadde fått litt hjelp av strykere fra Dønna og Alstahaug.

Alle bandene hadde fått i oppgave å lage en egenkomponert sang som de framførte under konserten. Sangene har de også fått spilt inn i kulturskolens eget studio, og Svein Ove kunne fortelle at han var imponert over sine elever. Han trakk også fram at han var svært takknemlig for at Nila og Kaja hadde hjulpet noen av de yngre kulturskoleelevene med sine sanger.

Under den drøye timen som konserten varte lot vi oss imponere over flotte sang- og musikkprestasjoner. I tillegg til strykere og band var det også noen pianoelever som fikk vist seg fram for et publikum sammen med sin lærer Etleva Brandth.

Innslag på Norge Rundt
Onsdag denne uka var Ole-Christian Olsen fra NRK Nordland på besøk og gjorde et innslag med elevene når de var ute i fjæra og gjorde opptak av lyder som de skulle bruke i sangene sine. Etter det vi kjenner til får vi også høre litt fra en av sangene som ble laget under kulturskoleuka i innslaget som sannsynligvis kommer på Norge Rundt i løpet av mai.

Godt fornøyd
Kulturskolerektor Svein Ove Pettersen oppsummerer konserten med at det gikk bedre enn han hadde fryktet.

- Jeg må bare berømme all den gode hjelpen vi har fått. Vi har spilt inn alle låtene, og jeg har hørt på alle opptak og det ble veldig bra. Når man skal på scenen er det selvsagt litt nerver ute og går, men alt i alt er vi veldig godt fornøyd med kulturskoleuka.

- Det som er spilt inn blir lagt ut på Soundcloud og gjort tilgengelig for på Facebook-sida for kulturskolen. Det har vært et høyt tempo under kulturskoleuka, men resultatet ble veldig bra og jeg håper at kommunen gir oss midler til å fortsette med dette på permanent basis, avslutter Svein Ove Pettersen.

Her er et bildegalleri fra både forberedelser og forestillingen i aualen.