Rundt 90 fotballglade unger i fra Dønna, Søvik og Herøy møttes til fotballspill i Herøyhallen. Spillerne ble inndelt i 14 lag

Unikt konsept
Vanligvis er det etablerte fotballag som melder seg på turneringer, men påmeldingen til Herøyhallcup skjer derimot ved at ungene melder seg på individuelt via skolen. Arrangørene setter deretter sammen lagene og mikser spillerne fra ulike steder etter alder og jevn fordeling av gutter og jenter. På denne måten kan også barn fra skoler med få elever få oppleve å være med på et fotballag. Av den grunn har blant annet unger fra Løkta vært med på denne cupen i alle år. Målet for arrangørene er selvsagt å få lagene mest mulig jevne, selv om det noen ganger kan være vanskelig.

Tre puljer
Cupen er delt inn i tre puljer der pulje 1 består av unger i 1. og 2. klasse. Pulje 2 har med unger i 3. og 4. klasse mens pulje 3 består av spillere som går i 5. til 7. klasse.

Lagledere består i hovedsak av foreldre eller eldre søsken til noen av spillerne. Det kan noen ganger være skummelt å bli plassert på et lag med mange ukjente, men etter litt tid virker det som om dette fort går over. Noen av ungene får seg kanskje også nye venner som de ellers ikke ville truffet.

Premier til alle
Under Herøyhallcup kåres det ikke vinnere selv om mange av ungene selvsagt har full kontroll på resultatene. Alle sammen får deltakerpremie med seg hjem og for noen kan kanskje dette være starten på en «fotballkarriere».

Takker alle frivillige
Det var mange på tribunen under kampene og i kantina var det stappfullt av folk som ville kjøpe seg mat og forfriskninger.

Leder i fotballgruppa Torkjell Gullesen skryter av alle frivillige som stiller opp på cupen.

- Det er damene i styret som har tatt seg av det meste av organisering. I tillegg har Jan Terje Mikalsen tatt seg av organiseringen av kampene. Jeg har gjort svært lite, sier Gullesen.

Foreldre og ungdommer stilte opp som lagledere og dommere. I tillegg var det også mange frivillige som var opptatt i komiteer. Arrangørene takker også næringslivet som har levert flotte premier til lotteriet og alle som har kjøpt lodd og handlet i kantina.