I over 20 år har det vært en tradisjon at unger fra nabokommune møtes til vennskapelig fotballcup på vakre Herøy stadion. I år kom ungene fra Sandnessjøen og Dønna foruten Herøy. Dessverre har det ikke lyktes arrangørene å lokke til seg unger fra Leirfjord på alle disse årene, men flere år har det vært spillere fra andre klubber.

Herøyfjerdingen besøkte cupen på lørdag da unger i alderen 7-10 år møttes til fotballspill. Selv om været til tider var ufyselig med kraftig regnvær så det ikke ut som om dette satte noen demper på aktiviteten blant ungene.

Tribunetak kom til nytte
Det flotte tribunetaket som kom på plass på stadion i fjor sommer kom virkelig til sin rett når regnet høljet ned som verst. Dette førte til at både unger og voksne fikk en mye bedre opplevelse under arrangementet.

På lørdag ble det spilt over 50 kamper fordelt på tre baner og det virket som ungene koste seg skikkelig selv om ikke resultatene alltid gikk rette veien. Søndag møttes jenter og gutter i alderen 11-12 år og da var det færre lag og dermed også færre kamper.

Premie til alle
Før ungene når en viss alder er det slik at alle spillerne får premie uansett hvordan det har gått med laget. Slik var det også under årets Herøy Cup og alle fikk derfor med seg en flott statuett som de kunne ta med seg hjem og sette på premiehylla.

Alle lagene ble denne gangen samlet på tribunen av frykt for at det skulle komme en skikkelig regnbyge. Dette førte nok til at denne seansen ble litt mer rotete enn tidligere år.

Nyttig dommererfaring og godt salg
Herøys unge rekrutteringsdommere gjorde en god jobb og stilte opp og dømte kampene og fikk dermed nyttig erfaring.

I kiosken ble det solgt laksepakker og andre godsaker som førte til at både publikum fikk en best mulig opplevelse i tillegg til at også arrangørene fikk noen kroner inn i klubbkassa.