Herøy Cup har vært en fast tradisjon om høsten i rundt 20 år og hvert år møtes i hovedsak unger fra Sandnessjøen, Dønna og Herøy til vennskapelig fotballturnering på gressbanen på Herøy stadion. I år deltok det også to lag fra Drevja IL og det er jo ekstra gledelig.

Lørdag møttes de miste ungene som er i alderen 6 - 10 år mens det søndag var turnering mellom jente- og guttelag i alderen 11 - 12 år.

Skryter av opplegget
Herøyfjerdingen tok en prat med både spillere, trenere og publikum og alle hadde bare positive tilbakemeldinger om arrangementet. Tom Snorre Leirvik fra Dønna deltok lørdag bare som publikum mens han søndag var lagleder for flere lag fra Dønna.

- Det er fint å delta på Herøy Cup. Ungene får et godt sportslig tilbud med nok kamper samtidig som det er tilrettelagt slik at vi ikke får så lange pauser, sier Dønnas tidligere storspiller Tom Snorre Leirvik.

Kommer tilbake
Det er flere av laglederne som er med på Herøy Cup som har deltatt i en årrekke og en av dem som nok har deltatt flest ganger er Åge Henriksen fra SIL.

- Jeg har nok vært her med lag i 13 - 14 år tilsammen. I år har jeg ansvaret for et lillejentelag, men jeg har tidligere år hatt med meg lag i alle klasser. Herøy Cup er et flott arrangement og jeg synes det er viktig at vi som kommer fra Sandnessjøen IL er med og støtter opp om turneringer i våre naboklubber, sier Henriksen.

SIL har da også i alle år vært sterkt representert på Herøy Cup i likhet med at Herøy IL hele tiden har deltatt med mange lag på Stamnes Cup.

Flotte premier til alle
Under Herøy Cup kåres det ikke vinnere og uavhengig av hvordan det har gått med kampene får alle ungene flotte premier som de kan ta med seg hjem i premiesamlingen sin.

Pent overskudd
Alle turneringer er avhengig av at det er noen som legger til rette og organiserer og slik er det også under Herøy Cup. En av dem som hele tiden befinner seg på Herøy stadion når det er noe som skjer er ildsjel og leder i fotballgruppa i Herøy IL, Heidi Nilsen. Hun sier til Herøyfjerdingen at det også i år har vært godt salg i kiosken, men ruskeværet har nok ført til at det har vært litt mindre publikum enn de årene vi har hatt godvær, sier Heidi.

- Vi er uansett godt fornøyd med arrangementet selv om det alltid er noen småting som vi kan bli bedre på. Vi har hatt mange i sving og jeg ønsker å skryte av alle som har vært med på arrangementet. Spesielt vil jeg takke våre unge dommere som har stilt opp og dømt kamper på dugnad for klubben. Dette er svært gledelig, sier Heidi til Herøyfjerdingen.