Herøy Caravan ligger idyllisk til på Tenna i Herøy kommune. Campingplassen ble åpnet i 2010 av Arne Thoresen. Etter som årene har gått har den blitt stadig mer populær. Da koronapandemien rammet verden i 2020 ble pågangen ekstra stor, og det ligger så langt an til at det skal bli en ny økning i år.

Campingplassen har i tillegg til ordinære fasiliteter en egen flott sandstrand som er svært populær. Denne kan i tillegg til gjestene på campingen også benyttes av andre mot en liten avgift. Her kan man på fine sommerdager nyte late dager og ta livet med ro.

Familiebedrift
Herøy Caravan er ifølge Brønnøysundregistrene et enkeltmannsforetak med Arne Thoresen som innehaver, men han har også mange av sine familiemedlemmer i sving for å ta seg av driften. Da Herøyfjerdingen var innom campingen var det hans datter Marlen som tok seg av gjestene mens Arne måtte ut og løse et oppdrag i hans jobb som elektriker. 

- Dersom det fortsetter slik det er nå vil vi nok i hvert fall få en tredjedels økning fra i fjor. Vi har så langt hatt 650 enheter innom campingen, mens det under hele fjorårssesongen var 1300 innom. Fellesferien har akkurat begynt så det lover veldig godt. Det virker også som om flere i år har kommet tidligere enn vanlig. Mange sier at de ønsker komme før alle de andre på grunn av koronapandemien. Jeg tror nok derfor at sesongen blir lengre i år, sier Marlen Thoresen.

Herøy Caravan har 55 plasser med strøm og dusj. I tillegg har de noen ekstra plasser for telt og ekstra oppstillingsplasser for bobiler uten strøm.

Flott strand trekker mange turister
- Vi har fått bygd et ekstra toalett som fungerer veldig godt til de som er i telt. Det er for tiden stor pågang og ofte fullt. Fra i år har vi startet med booking, og slik det er nå anbefaler vi derfor folk å bestille på forhånd. Vi har en god del bookinger helt fram til i midten av august, sier Thoresen.

- Mange kommer hit bare på grunn av at de har hørt om den flotte stranda vi har. Vi ser også at mange som var her i fjor kommer tilbake i år. I vinter fikk vi laget nytt lekestativ for ungene, og det er det også mange som setter pris på. Vi har også fått ordnet stranda enda mer og gjort den litt finere, og det er også noe som trekker folk hit.

- Når det gjelder servicebygget så legger vi ekstra stor vekt på renholdet. Det er viktig for oss at det se bra ut til enhver tid, sier Thoresen.

I tillegg til Arne og Marlen er også Arnes søster Arnhild på campingen og tar imot gjester. Marlen har også en ordinær jobb på dagtid og er derfor på campingen om ettermiddagen. Hun forteller at hennes søsken også i perioder er der og avhjelper driften.

Trykk her for Herøy Caravan på Facebook
Trykk her for nettsiden til Herøy Caravan