Frisklivssentralen er et kommunalt kompetansesenter for veiledning og oppfølging, primært innenfor fysisk aktivitet, kosthold og tobakk. Tilbudet er rettet mot de som har behov for å endre sine levevaner gjennom å bli mer fysisk aktiv, få et bedre kosthold og/eller slutte med tobakk.

- Dette er et lavterskeltilbud der man gjennom små skritt skal få en sunnere livsstil, sier Dvergsdal.

De som benytter seg av tilbudet får en oppfølging i en periode på tre måneder og tilrettelagt trening to ganger i uka, eller mer. Det gjennomføres en helsesamtale før og etter perioden. For å måle om treningen har effekt gjennomføres det en enkel gangtest med pulsmåler på tredemølle før og etter perioden.

Utelukkende positive resultater
Mari forteller at testresultatene er utelukkende positive og at dette ofte motiverer folk til å fortsette med treningen.

- I utgangspunktet gis det et tilbud på 3 måneder, men det er også mulig å søke om mer. Noe av treningen foregår innendørs, men jeg liker helst å bruke naturen mest mulig, sier Dvergsdal.

Trives godt  
Frisklivskoordinator Mari, som i tillegg også jobber som fysioterapeut med barn og eldre, sier til Herøyfjerdingen at hun trives veldig godt.

- Dette er drømmejobben og jeg trives veldig godt på Herøy. Selv om jeg fremdeles bor i Sandnessjøen så synes jeg det går greit med pendlinga.

- Til høsten har vi planer om å arrangere kurset «Bra mat for helsen» og «Tobakksfri-kurs», men dette vil jeg komme tilbake til senere. Ellers oppfordrer jeg alle til å like vår Facebook-side der det finnes nyttig informasjon for alle, avslutter Dvergsdal.