Barnefestivalen som arrangeres i regi av menighetene i «Den norske kirke» i HALD-kommunene ble arrangert for sjette gang i år, og det er andre gang festivalen blir arrangert i Herøy. I år var trubaduren Tore Thomassen leid inn for å synge og spille på fellessamlingene, noe som fungerte veldig godt. På samlingene var det mye sang og Thomassen var flink til å få med seg forsamlingen, til tross for at ungene nok helst hadde sett at de fikk være enda mer opptatt med de mange populære aktivitetene under festivalen. Unger fra Sandnessjøen barnegospel og Alstahaug gla’ sang var også med og bidro med flott sang.

Fellessamlingene ble dyktig ledet av de to konferansierene Ingvild Håland og Solveig Heggheim. I tillegg var også kateket Helga Kjellevold aktivt med.

Alt i alt var det rundt 200 registrerte unger på festivalen og det er arrangørene godt fornøyd med. Utenom de registrerte var det også mange småsøsken, foreldre og annen familie som var innom barnefestivalen. En regner derfor med at det var rundt 400 som var innom Herøyhallen forrige lørdag.

På den siste samlingen fikk også de ungene som hadde vært med på dans komme på scenen og vise fram det de hadde lært, og det var selvsagt populært. I tillegg var det også en god del flere unger som hev seg med i dansen til instruksjonen fra danselærer Eva Jeanette Gustavsen

Populære aktiviteter
Etter at ungene var blitt registrert og det hadde vært en fellessamling som ble ledet fra scenen i Herøyhallen fordelte ungene seg på de mange aktivitetene som festivalen hadde å by på. Mens noen var opptatt med T-skjortemaling var det andre som var opptatt med legobygging hopping på hoppemadrass eller klatring i klatreveggen i Herøyhallen.

Røde Kors hadde også en egen post i Herøyhallen der ungene kunne få lære litt mer om førstehjelp eller bli bandasjert og plastret etter alle kunstens regler. Oppe på tribunen i Herøyhallen var Harry Nilssen og Knut Skorpen fullt opptatt med å vise ungene hvordan de kunne lage sin egen drage helt fra bunnen av.

Ute hadde speiderne fra Herøy en egen post der de tente opp bål slik at ungene kunne spikke seg pinner og steike sitt eget brød på pinne og gå inn i lavoen og varme seg. Det kan nevnes at Herøy har så mye som 60 speidere og har holdt på siden 1998. De siste 15 årene har dette arbeidet blitt organisert av Trine og Svein Olav Heggheim. Et arbeid de også velfortjent fikk Herøy kommunes kulturpris for i 2012.

I Herøyhallen var det også en egen «bruktbutikk» med salg av brukte leker som deltakerne hadde gitt bort før festivalen startet. Inntekten av salget gikk til Kirkens Nødhjelps arbeid.

10. klasse stod for salget i kantina
Foreldre fra tiendeklasse stod for salget i kantina og serverte både varmmat og andre godsaker til de som var innom Herøyhallen i de rundt fem timene festivalen varte. Inntektene av salget går til vårens skoletur med «Hvite Busser».