På den internasjonale barnedagen er målet å feire de minste og møtes på tvers av kulturer til felles lek, aktivitet og moro. I 2024 er det enda flere som markerer denne dagen, og målet er at dette skal bli en fast tradisjon over hele fylket i 2025. 

Frivilligsentralen i Herøy har fått støtte til markeringen fra Bodø2024, og klarte virkelig å engasjere ungene med mange morsomme aktiviteter både i aulaen og Herøyhallen.

Det var mange ulike aktiviteter ungene kunne delta på. På en egen piratstasjon kunne barna tegne det de mente hørte til i «Piratland» på en stor plakat. De fikk også sjokoladepenger fra en «ekte» pirat. En egen haistasjon var på plass der barna med kyndig hjelp kunne lage ting som kommer fra havet med leire. Dette har nå blitt til en liten utstilling som folk kan se når de kommer innom resepsjonen på rådhuset i Herøy.

Hekser er noe som engasjerer unger og på en egen stasjon kunne de sitte å lage forskjellige ting som er knyttet til dette temaet. Fire flinke damer som er dyktige på ansiktsmaling var også i full sving med å male ungene på en egen stasjon.

En stor enhjørning på to meter hadde også sin egen avdelig inne i hallen med syv store boblefotballer som ungene kunne krype inni og utfolde seg i. To store klovner var også på plass og stelte i stand mange ulike aktiviteter til ungene.

Over 200 barn deltok
Leder i frivilligsentralen Erika Puziene anslår at det deltok mer enn 200 barn på «Barnas dag» i Herøy.

- Det ble delt ut rundt 300 pølser med brød, 9 kilo godteri, masse popkorn og saft. Det ble også arrangert barnas disko etterpå med masse ballonger som ble delt ut til barna, forteller Erika.  

- Vi hadde det fantastisk med et eget «Drømmeland» for ungene. En veldig viktig del av dette er at alle barn fra forskjellige land med forskjellig bakgrunn kan leke sammen, og at foreldrene ikke trenger å tenke på om de har råd til å delta. Alt var helt gratis, sier Puziene.

Erika sier at hun er veldig takknemlig for alle de fine tilbakemeldingene hun har fått etter arrangementet.

- Jeg er også veldig takknemlig for komitéen jeg hadde med. Tusen takk til Zenia, Lilia, Albina, Vaidas, Birgitte, Viktoria, Hanna, Oleksandr, Yaroslav, Ania, Tatjana og Olena. Dere er gull! Tusen takk også til leder Renate i Herøy IL for hjelp, og Lars Olav og Lise på Herøy skole for så fint samarbeid. Og ikke minst – tusen takk til alle som tok en tur hit for å hjelpe til med å blåse opp 400 ballonger. Jeg håper vi kan få til å arrangere «Barnas dag» flere ganger på Herøy. Vi trenger virkelig dette, for at barna skal ha det enda mer gøy, avslutter Puziene.