Fotballgruppa i Herøy IL har gjort det til en tradisjon at de gjennom skolene inviterer til fotballcup i slutten i januar hvert år.

Lagene settes sammen
Det spesielle med denne cupen er at ungene kan delta selv om de ikke har noe lag å spille på. De melder seg personlig på gjennom skolene og så tar arrangørene seg av å sette sammen lag ut fra en del valgte kriterier. Tanken med denne ordningen er at mange flere skal få muligheten til å være med og at det ikke blir de som er «best» som velger hvem de skal spille sammen med. Foruten Herøy deltar det unger fra Løkta, Dønna og Austbø og mange nye bekjentskaper kan derfor bli stiftet når man skal fungere på samme lag på tvers av kommunegrensene.

Arrangørene finner også lagleder til hvert lag og for mange av dem er det første gangen de prøver seg i en rolle. For en del kan dette være starten på en «karriere» som fotballtrener. Laglederne får en orientering og noen greie kjøreregler for hvordan de skal styre lagene i forkant av cupen, noe som sikkert er lurt for å unngå uheldige episoder.

Gikk som smurt
En av arrangørene, Halvard Jakobsen, forteller til Herøyfjerdingen at det gikk veldig bra på cupen og at kampavviklingen fungerte fint.

- Vi hadde 92 påmeldte i år og dette er noe mindre enn i fjor. Noe av dette skyldes nok at vi måtte arrangere den en uke tidligere i år på grunn av KM i badminton neste helg. Dette medførte at det ble kollisjon med ei turnering på Mo som en del spillere fra Dønna deltok på.

- I tillegg til fotballspill kunne også ungene delta på en tegnekonkurranse og dette var det også mange om benyttet seg av. Vi har bare fått gode tilbakemeldinger og vi har ikke registrert noen skader av betydning, sier Jakobsen.

Flinke rekrutteringsdommere
Halvard skryter også av dommerne som var i aksjon på cupen.

- Vi hadde fire rekrutteringsdommere i aksjon som hadde tatt dommerkurs for bare 14 dager siden. Vi hadde en samtale med disse også på forhånd og gav dem noen gode råd og det er flott å registrere at samtlige gjorde en flott innstas med dømmingen. Dette er også en fin trening før de skal i gang med å dømme ordinære kamper når fotballsesongen starter, avslutter Jakobsen.

Alle som deltok på cupen fikk flotte premier og i kiosken ble det solgt mat og andre godsaker til både spillere og publikum.

Foto: Halvard Jakobsen