Herøy har over flere år hatt et aktivt badmintonmiljø som har klart å få fram en rekke gode spillere. Årsaken til dette er nok at gruppa jobber systematisk og målrettet med å skape et miljø der både spillere og ledere tar ansvar for klubben.

Lørdag 6. oktober ble det arrangert «Kruttcup» i Herøyhallen. Dette er en dagsturnering for de yngste spillerne og en fin anledning til å introdusere badmintonsporten til nye spillere. Under denne cupen er hele klubben i sving der eldre og mer erfarne spillere får som oppgave å veilede og motivere i tillegg til at de må bidra med selve gjennomføringen. Under cupen ble det spilt 84 kamper med utøvere mellom 6 og 13 år. Mange prøvde seg for første gang på turnering og i følge turneringsleder Ole Christoffer Olsen hadde det vært mange smilende fjes hele dagen. Deltakerne kom denne gangen stort sett fra Herøy, men det deltok også 3 spillere fra Nesna. Dette er andre gangen denne cupen arrangeres og i følge arrangørene er denne turneringen meget viktig i rekrutteringsarbeidet.

Spillere i norgestoppen
Badmintongruppa har rundt 50-60 aktive spillere og flere av disse hevder seg også meget godt i konkurranse med landets beste badmintonspillere. Live Hov Grønbech har nå flyttet til Oslo og startet på Wang Toppidrett badminton der hun satser videre blant Norges beste spillere i tillegg til at hun gjennomfører videregående skole.

Live sier til Herøyfjerdingen at hun trives godt i Oslo og at hun har et meget godt treningsopplegg.

- Vi er fire spillere som har en egen trener som følger oss med eget treningsopplegg. Vi trener ofte badminton opptil flere ganger om dagen i tillegg til annen trening. Nå er vi snart på tur til Danmark der jeg skal delta sammen med andre landslagsspillerne på Danish Open, sier Live.

Live spiller fortsatt for Herøy selv om hun nå går på skole i Oslo og trener sammen med Frogner badmintonklubb på Frogner.

Elias Lenning er en annen spiller fra Herøy som har levert sterke resultater de siste årene. Han har nå blitt 15 år og må derfor brynes seg mot spillere i klasse U17.  I denne klassen er han nå ranket som nummer 5 i landet og det samme er også Live. I begynnelsen av september deltok Elias på et rankingstevne i Bergen og tok en imponerende 3. plass i klasse U19 double sammen med Isak L. Hasselvold fra Grong. Under et rankingstevne for U17 i Kristiansand senere i september ble det sølv på både Elias og Live. Live fikk sølv i single og i mix double sammen med Elias. Elias fikk også sølv i double sammen med Thomas Barth fra Bergen.

Elias er også med i badmintonforbundets talentteam, men har etter eget ønske valgt å ikke delta på Danish Open denne gangen.

Nesnasmashen står for tur
Kommende helg skal 31 spillere fra Herøy til Nesna og delta på ei turnering som heter «Nesnasmashen». Dette er en av flere turneringer der det mobiliseres skikkelig med spillere fra Herøy. Støtteapparatet til badmintongruppa jobber også godt. I 2017 fikk de utdannet seks kvinnelige kretsdommere og det må også nevnes at Elin Hanssen fra Herøy sitter som leder i utviklingskomiteen i Norges badmintonforbund.