Det er gode og oppløftende nyheter rådmann Roy Skogsholm presenterer i sin faste spalte i Herøyfjerdingens magasinutgave som nå er på vei til abonnentene.

Her trekker han paralleller mellom den gryende våren i naturen og det løftet Herøy opplever med en voldsom blomstring i næringslivet og den positive utviklingen i kommunens økonomi:

Vi har lenge sett de klare vårtegnene og nå er våren her for fullt. Det er godt etter en hard vinter med både mye frost og snø.

Vårt vårtegn er at vi arbeider med avslutningen av  regnskapet for 2010. Det er godt å konstatere at vi er på plussiden etter en hard og lang omstillingsprosess.

Vi kan derfor konkludere med at prosessen har vært vellykket og kan friskmelde Herøy-økonomien med diagnosen: Økonomien er under kontroll og er forutsigbar.

Omstillingen har vært ekstra hard i de administrative funksjonene. Vi har pådratt oss et pålegg fra Arbeidstilsynet begrunnet i for mye stress/tidspress og for mye overtid.

Vi må gjøre noen justeringer for å bøte på dette.

Herøy kommune har mottatt mye ros fra mange hold for det arbeidet som utføres for å få flere til å bosette seg i kommunen.

Det er gjort en stor innsats på mange sektorer for å få dette til. Herøy er en fremadstormende kommune med offensive hovedsatsinger: Næringsutvikling og Økt bosetting.

For første gang på 21 år stiger folketallet. La oss håpe at dette er en ny vår og at vi klarer å oppnå en forsiktig vekst over tid.

Les resten av hans artikkel i "Rådmannen har ordet" til venstre.