Eldhugprisen er Helgeland friluftsråds ildsjelpris. Den deles ut årlig og tildeles den eller de som har arbeidet for økt friluftsaktivitet, og gjennom dette skapt ringvirkninger i sitt lokalsamfunn, eller på annen måte skapt begeistring for friluftsliv.  

I år fikk friluftsrådet inn 15 nominasjoner til prisen, og det var nominerte fra alle seks kommunene i Helgeland friluftsråd.

Helgeland friluftsråd har besluttet at årets Eldhugpris tildeles Tore Westin fra Dønna.

Begrunnelsen for tildelingen er: 
Tore Westin har i en årrekke arbeidet med tilretteleggingstiltak for friluftslivet i Dønna kommune. Han har vært primus motor for mange av prosjektene som omhandler rydding, tilrettelegging, skilting og vedlikehold av turstier. Han har bidratt som initiativtaker, administrator, motivator og som deltaker i det praktiske dugnadsarbeidet.  

Som tillitsvalgt i Dønna idrettslag har han også vært igangsetter og pådriver for Fjelltrimmen i Dønna kommune. Tore er fortsatt svært aktiv og har i 2022 bidratt til at det er igangsatt nye turstiprosjekt på Dønna, og at Fjelltrimmen 2022 har litt en realitet. 

Gjennom sitt fremragende arbeid har Tore Westin bidratt til økt friluftsaktivitet, og gjennom dette skapt ringvirkninger i lokalsamfunnet og skapt begeistring for friluftsliv.  

Tore Westin er en svært verdig vinner av Eldhugprisen 2022. 

Prisen ble utdelt i Mosjøen i dag av styreleder i Helgeland friluftsråd, Bjørn Ivar Lamo. Prisen er et innrammet diplom, samt en bålkjele med inngravert navn på vinner av Eldhugprisen 2022.