Kommunestyret i Herøy vedtok nylig planprogrammet til kommuneplanens samfunnsdel, så nå er del 1 av arbeidet unnagjort! Vi skal ikke feire helt ennå, men dette er en veldig god start. Nå foreligger det gode rammer for at vi etter hvert kan få en veldig fin kommuneplan.

Del 2 av planarbeidet ligger nå foran oss, og her er nøkkelordet medvirkning! Dere vil etter sommerferien få invitasjon til å delta på møter med kommunen for å komme med deres tanker og meninger om hva som er viktig for dere fremover. Sammen med innspill fra faginstanser både regionalt og lokalt, vil deres innspill om det fremtidige Herøysamfunnet danne grunnlaget for det som skal være uttalte mål, utfordringer og løsninger i kommuneplanen. Herøy kommune skal den neste perioden for alvor sette demokrati ut i praksis, vi skal bruke tid sammen med befolkningen, og lytte- det blir ingen god kommuneplan uten!

Som leder av dette arbeidet gleder jeg meg stort til det neste steget i denne planprosessen! Vær ikke beskjedne, bruk den muligheten som nå kommer til å fremme deres fanesaker og interesser, både for dere selv og fremtidige generasjoner.

Ta gjerne en titt på planprogrammet («planen for planen») som nylig ble vedtatt. Vil du ha den tilsendt eller har behov for en papirutgave, ta kontakt med kommunen. Et eksemplar står også på utstilling i servicetorget på rådhuset, så ta en liten kikk på den om du er innom! Trykk her for å se på planprogrammet.

Til slutt ønsker jeg dere alle en riktig god sommer!

Ronny Godhei Hansen
Nærings- og samfunnsutvikler
Herøy kommune