Fra skole til boligkompleks

side_1_ute_foran_skolen
Nord-Herøy skole er historie – mye god historie. Noe av historien har Herøy Eiendom bestemt seg for ta vare på. Den gamle skolen har blitt til en rekke hybler og leiligheter for folk som trenger et sted å bo for kortere eller lengre tidsrom.
På veggene skal gamle elevarbeider og verktøy fra sløydavdelinga henge til pynt.
 
Historier for livet
Herøyfjerdingen har avtalt å møte kunde– og personalkonsulent Sigurd Nilsen i hybelhuset på Nord-Herøy. Her har et stort antall herøyfjerdinger fått sin undervisning, truffet venner og lagret historier for livet.
 
Da skolen ble lagt ned i 2001 var det for mange et stort tap. Hvordan blir det å tråkke inn døra etter så mange år.
 
Flis på gulv
Vi blir straks slått av hvor fint det har blitt. Flislagte golv, panel på veggene og lyst og trivelig. Men vi har ikke gått mange skrittene før vi får øye på det velkjente veggmaleriene som elever har fått pryde veggene i hallen med.
 
Og her blir vi møtt av en smilende Sigurd Nilsen som har drevet fram renoveringen av det gamle bygget. Her er nesten alt helt nytt.
 
Alt nytt
- Det gamle reisverket er det eneste som er igjen. Vi har lagt ny isolasjon, doble gipsplater i vegger og tak, lagt nye panelvegger og gjort om på romløsningene, forteller Nilsen.
 
Fortsatt foregår det arbeid når Herøyfjerdingen er på besøk. Blant annet skal det utvendige inngangspartiet ”shines” opp.
 
- Tallet 1959 øverst på veggen skal få stå, vi skal bare pusse tallene blanke, sier Sigurd Nilsen.
 
(Dette er bare et lite utdrag fra en lengre reportasje i Herøyfjerdingens magasinutgave mai 2010.)
 
Vi minner om at magasinutgaven er blitt abonnementsavis. Ta kontakt med Herøyfjerdingen for å skaffe deg abonnement.
side_1_ute_foran_skolen
Herøyfjerdingen har besøkt hybelhuset som tidligere var Nord-Herøy skole. Kunde– og personalkonsulent Sigurd Nilsen viser oss rundt.
side_17_i_trappa
- Veggmaleriene i hallen og trappa skal få stå, forteller Sigurd Nilsen

Annonser