Ett år etter at Kristina og Malin lot seg sjarmere av Herøy-guttene Håvard og Kristian, og vinket farvel til Gøy på landet-bussen, var koffertene igjen pakket. Gutta leverte til lands og nå skulle eventyret fortsette til vanns: Det var duket for cruise i Middelhavet!

Utreisen gikk fra vakre Venezia der vi med store øyne stod på dekk på et 333 meter langt og 18 dekks høyt cruiseskip. Svømmebasseng, casino, treningssenter, barer, restauranter og en 4D kino sørget for at vi og våre 3000 medpassasjerer ikke hadde tid til å kjede oss. Kristian var savnet på turen, noe som gjorde at Håvard fikk en krevende jobb med å underholde to damer. Herøykjekkasen skuffet ikke, men byttet forståelig nok ut jentesnakk og paraplydrinker med tunge vekter på treningssenteret i blant.

I løpet av syv innholdsrike dager var vi innom seks havner og fire ulike land. Av høydepunkter inngår Olympia i Helles, opprinnelsen til de Olympiske leker. Her løp vi rundt på historisk grunn og lekte atleter, som på gresk betyr sterke idrettsmenn. Videre gjorde Dubrovnik i Kroatia inntrykk. Byens steile klipper, krystallgrønne hav, skinnende sol og blide mennesker var likevel ikke nok til å imponere Håvard, som var fast bestemt på at Herøy er vakrere.

Hver kveld var det staselig middag med fast bordsetning. Vi hadde gleden av å dele bord med et fantastisk livlig og spennende ektepar i 80-årene. De har vært gift i snart 60 år og feirer diamantbryllup i august. For tre fremdeles single turkamerater gjorde dette sterkt inntrykk og gav oss en fornyet tro på kjærligheten! Om vi ikke har funnet den verken til lands eller til vanns, så er vi sikre på at eventyret til slutt får en lykkelig slutt.

Bare venner
Herøyfjerdingen har tatt en prat med Håvard Pettersen, som var den eneste av guttene fra Herøy som ble med på turen, og hørt med han om hvordan det har gått med han og Kristina etter TV-serien Gøy på landet.

Håvard vil ikke ha så mye prat om saken, men han forteller at han og Kristina Baklykova nok ikke er annet enn gode venner.