Fotballpendlerne - alt for laget!

6_fotballpendelere
Disse seks spillerne fra FK Herøy/Dønna reiser alle mange mil hver helg for å spille fotballkamper - både heime- og bortekamper. Lengst vei har Øyvind Isaksen som reiser 70 mil fra Bardufoss. - Det betyr mye å spille for FK Herøy/Dønna, sier de.
De må med rette kunne kalles fotball-nomader, men i motsetning til de som har fått tilnavnet etter stadige klubbskifter er disse trofaste mot moderklubben.
 
Nomader
Øyvind Isaksen, Frank Karlsen, Martin Høydahl, Jonas Knudsen og Morten Hanssen pendler til alle kampene for FK Herøy/Dønna fra studier i Tronheim.
 
Inntil nylig har også Håvard Pettersen gjort det samme, men han har nettopp flyttet heim og er i jobb.
 
Fordi det er artig 
- Vi gjør dette både fordi det er artig og for at folk i Herøy og Dønna skal ha et bra lag å følge med på, sier de seks fotballspillerne til Herøyfjerdingen.
 
Vi møter dem like før heimekampen mot Brønnøysund sist helg.
 
De legger til at turene heim til kamper også er litt sosiale, ettersom de reiser sammen. Sier de som pendler nordover fra Trondheim.
 
Pendler fra Bardufoss
Men han som har lengst vei, Øyvind Isaksen, reiser motsatt vei fra Bardufoss. Men også for hem betyr det mye å støtte laget heime.
 
Vi glemte å spørre guttene om de regner kampene i Herøy og Dønna for "heimekamper" eller bortekamper.
6_fotballpendelere
Fra venstre Øyvind Isaksen, Frank Karlsen, Martin Høydahl, Jonas Knudsen, Morten Hanssen og Håvard Pettersen som nylig har flyttet heim.

Annonser