Fort hjort i Namsos

Hjort_torkil_01
Det var fort gjort for fire herøyfjerdinger og to dønnaværinger som bare noen timer etter at hjortejakta startet i natt skjøt den første spissbukken klokken halv seks i dag tidlig. Og mannen bak det velrettede skuddet var Torkil Wang.

Klokken fem i dag tidlig startet de jakta. Bare en halv time senere falt det første dyret.
 
Jaktlaget fra Herøy og Dønna er på Otterøy, noen mil fra Namsos i Nord-Trøndelag. Her har de kvote på seks dyr.
 
Jaktlaget
I tillegg til Torkil Wang består jaktlaget av Inge Brunsvik, Tom Erik Mikalsen, Rune Nilsen, Roger og Kristian Lisø. De to sistnevnte fra Dønna.
 
Det seks mann store jaktlaget planlegger å jakte på Otterøy fra til tirsdag i neste uke, hvis ikke kvoten på seks dyr allerede er tatt innen den tid.
 
- Det ser veldig bra ut så langt. Her er mye hjort – rundt 1000 på øya, i følge grunneieren, forteller Inge Brunsvik på telefon til Herøyfjerdingen.
 
Ikke hjort hos oss
Hvorfor drar dere helt til Namsos for å jakte på hjort, spør vi.
 
- Det er ikke hjort i vårt område. Det skal visstnok være skutt en hjort i Alstahaug og en i Grane, men det er unntak, sier Brunsvik.
 
Til tross for at jaktlaget består av erfarne jegere, er dette deres første hjortejakt.
 
- Hjortejakt er ganske forskjellig fra rådyrjakt. Det blir mye posteringsjakt både tidlig morgen og sen kveld. Hjorten er også veldig sky og vanskeligere å komme inn på.
 
Mellomting av rådyr og elg
I tillegg er vi ukjente i området vi jakter, legger Inge Brunsvik til.
 
Han sier at kjøttet smaker som en mellomting av rådyr og elg, ettersom alle dyrene stort sett spiser det samme og beveger seg i samme miljø.
 
Rådyrjakten på gevirbærende bukk startet 10. august, mens jakt på bukk, rådyrgeit eller råa, lam/kylling starter først 25. september.
 
Bilder: Inge Brunsvik.
Hjort_torkil_01
Torkil Wang sto bak det velrettede skuddet klokken halv seks i morges.
hjort_2010_inge
Og her er hjorten.

Annonser