I år møttes 10 vinteridretter til felles Barentskamper mellom Norge, Sverige, Finland og Russland i Murmansk. Barentskampene har siden 2014 vært organisert i BWG, Barents Winter games (vinteridretter) og BSG, Barents summer games (sommeridretter). I 2014 ble BWG arrangert i Tromsø. I 2015 ble BSG arrangert i Oulo i Finland. I 2016 ble BWG arrangert i Murmansk og 2017 skal BSG arrangeres i Bodø.

Resultater fra landskampene:

Norge – Sverige: 22 – 10

Norge – Russland: 23 – 9

Sverige – Russland: 18 – 14

1. plass: Norge
2. plass: Sverige
3. plass: Russland

I hver landskamp spilles det 32 individuelle kamper i klassene U15, U17, U 19 og senior. Det konkurreres i single, double og mix-double.

- Som dere ser av resultatene vant Norge sine kamper med klar margin. Mot Sverige tapte vi bare 10 av 32 kamper og mot Russland bare 9 av 32. Alle på det norske laget spilte veldig godt og turen innover til Murmansk ble en suksess både sportslig og sosialt. Spillere fra Finnmark (Hammerfest, Båtsfjord, Berlevåg og Kirkenes, Tromsø, Hadsel og Herøy i Nordland utgjorde det norske laget, skriver Kent Nyheim og Kjell Kålheim i en pressemelding etter turneringen.

Markerer seg godt
Kommende helg er det UBM i Kristiansand, og her vil klubben være representert med 8 utøvere i klassene U-15 og U-17. Foruten de som var i Murmansk, så reiser Elias Lenning, Frida Prestø, Louise Prestø og Marcus Hanssen.

- Badmintongruppa i Herøy har de senere år markert seg godt på de nasjonale turneringene. Spesielt har Live Hov Grønbech markert seg som første års U15 spiller. Hun er i skrivende stund rangert som nr. 6 i Norge i sin klasse, skriver trener Elin Hanssen til Herøyfjerdingen.