De fire historiene som formidles på scenen er Gjøglerens fødsel, Den blinde og krøplingen, Bryllupet i Kaanan og Lasarus oppvåkning. Undertegnede trekker frem de to siste som personlige favoritter. En engel kommer inn på scenen og skal fortelle om da Jesus, Guds sønn, gjorde vann til vin på bryllupsfesten, men han blir konstant avbrutt av en fyllik som nettopp har vært der, og gjerne også vil fortelle om det som har skjedd, og hvor fantastisk god og berusende vinen var. Alt formidles ved hjelp av Figenschows levende skuespill og saftige nordnorske dialog.

Latteren sitter løst
Skuespilleren bommer ikke på dialogen, og bevegelser og mimikk sørger for at det aldri blir kjedelig. Kristian Figenschow har jobbet som skuespiller i en årrekke ved Hålogaland Teater, og bærer dette stykket solid hele veien, også de 200 publikummerne er enig, og latteren sitter løst hele veien. Utsagn som ”fantastisk” og ”kjempeartig”, går igjen blant publikummerne når Herøyfjerdingen spør hvordan stemningen var i etterkant av forestillingen.

Ikke bare herøyfjerdinger
I tillegg til publikum fra Herøy kom det også tilreisende fra Sandnessjøen, Vega og Dønna for å få med seg Mistero Buffo i Herøy kirke mandag kveld.

Strålende fornøyd
- Forestillingen ble akkurat slik jeg hadde ventet meg, og det var veldig bra. Med den nordnorske innpakningen av budskapet ble det et litt eget preg. Det ga meg mye inntrykk og jeg følte ikke at det angrep noe av budskapet og troen på Jesus, sier sogneprest Annette Stenseng til Herøyfjerdingen. - Figenschow ville ikke bruke noe ekstra i forestillingen, det skulle være enkelt. Det er det han bruker i de andre forestillingen rundt omkring, slik at det ikke skal være pyntet og moderne utstyr. Jeg er så glad vi turte å invitere Figenschow til kirka, for dette var en vellykket aften, avslutter Stenseng.

Kine Jeanette Hanssen