Valsåsen bofellesskap er et botilbud for mennesker med ulike behov som er hjemmehørende i Herøy kommune. Bygget ble åpnet i 1991 og kom som en følge av HVPU-reformen. Denne reformen innebar at ansvaret for personer med utviklingshemming skulle overføres til primærkommunene. I løpet av 2013- 2014 er bygget renovert og utvidet.

Bofellesskapet består nå av 9 leiligheter tilknyttet fellesareal og personalbase. En av leilighetene fungerer som kommunal avlastningsbolig for barn og unge. Enheten har en bemanning på 11 ansatte. Personalet består av vernepleiere og hjelpepleiere/omsorgsarbeidere og har heldøgns bemanning.

Viktig å se resultatene av vedtak
Enhetsleder Gunn Dahl sa i forbindelse med lunsjen at hun syntes det var bra at politikerne fikk se resultatet av det de hadde vedtatt.

- Vi har nå fått en flott avlastningsbolig, samtidig som vi har fått satt opp et mellombygg slik at vi kan bevege oss innomhus til to av leilighetene som tidligere var frittstående så dette er blitt veldig bra, sa Dahl.

Ble en bra sak
Ordfører Arnt Frode Jensen sa i sin tale at han har vært med så lenge i politikken at han har med seg hele historien bak boligene i Valsåsen.

- Det begynte veldig dårlig med stor motstand og vanskelige politiske prosesser. Det er viktig at vi tar vare på innbyggerne våre og tida har vist at dette ble en meget bra sak. Jeg takker på vegne av formannskapet for den jobben som er gjort for å få dette realisert. Vi er avhengige av flinke folk i alle ledd for å få gjennomført våre vedtak. Jeg vil takke alle som har vært involvert, både administrasjonen, bygningsarbeiderne og ikke minst pleierne som står på hele døgnet, sa Jensen.