Torsdag 6. september inviterer biblioteket i Sandnessjøen til forfattermøte på Kulturbadet kl. 19.00 hvor Evjemo samtaler med Margit Langseth om sine bøker. Lørdag 8. september blir det bokbad på Brasøy Bok med hovedfokus på forfatterens siste bokutgivelse "Velkommen til oss", også med Langseth som bademester. 

Evjemo har satt av tid til å besøke skoleklasser ved Sandnessjøen videregående skole i samarbeid med Den kulturelle skolesekken i Nordland før han skal ha noen rolige skrivedager på Brasøy. 

Eivind Hofstad Evjemo fikk Tarjej Vesaas litteraturpris for sin bok "Vekk meg hvis jeg sovner" som ble utgitt i 2009. Denne boken er en nydelig og poetisk familiehistorie som skildrer forholdet mellom en bestefar og et barnebarn. I denne boken kan man kjenne igjen landskapet på Helgeland, og forfatteren er kanskje inspirert av sine barndoms somre på Skjeggesnes på Søvik i Alstahaug. 

Siden sin debut har Evjemo skrevet flere bøker som omhandler mellommenneskelige relasjoner "Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet" i 2012 og "Velkommen til oss" i 2014. Romanen "Velkommen til oss" handler om sorg, både hvordan man forholder seg til egen og andres sorg. Relasjonen mellom foreldre og barn står sentralt. Tematikken er knyttet til det å miste et barn, og berører også hendelsen på Utøya som lammet Norge i 2011. Boken høstet strålende kritikker, og Evjemo fikk også Undommens Kritikerpris for denne boken.

Forfatteren er kjent for ditt poetiske språk i sine romaner, og i 2016 ga Evjemo også ut en lyrikksamling,  "Kvelningsminner". Evjemo har vært redaktør for en rekke utgivelser og publikasjoner, og er en aktiv bidragsyter i kulturlivet både i Oslo hvor han er bosatt og nasjonalt.

Bokbadet på Brasøy Bok sponses av Herøy kommune og Brasøy og omegn fritidsforening og er i samarbeid med Brasøy Handelssamvirke og Kulturbadet bibliotek i Sandnessjøen.