Forestillinger i sentralskolen

forestilling
Christina Stangeland Hanssen (25), med aner tilbake til Seløy i Herøy, skal sammen med Mirjam Helene Kringen (24) holde to forestillinger i Herøy sentralskole 8. og 9. august. "Somewhere: En kvinne - hennes drømmer og hennes liv" er tittelen på forestillingen.
Akkompagnert av sang, dans og musikk, blir du tatt med tilbake i en kvinnes liv. Gjennom medgang og motgang – kjærlighet, karriere og familie, prøver kvinnen å veve sine drømmer om til virkelighet.


Christina Stangeland Hanssen (25) har nesten hvert år tilbrakt store deler av sommeren på Seløy og Herøy. Fra hun var et halvt år gammel tilhørte sommeren øyriket og hennes besteforeldre Solveig og Hans Hanssen.

Det ble derfor et naturlig valg å legge til Herøy som et av stoppestedene til turneen hun og Mirjam Helene Kringen (24) legger ut på i sommer.
– Seløy var drømmestedet for et barn på ferie. Søskenbarn i nabohuset, ikke langt til «Slippen» til bestefar, bestemors hjemmelagde kleppsuppe, kjøttkaker og fiskekaker, lite trafikk og gåavstand til butikken der jeg kunne kjøpe godteri. Jeg ville aldri reise derifra, minnes Christina.


Nå er hun tilbake for å spre litt kulturopplevelse med forestillingen «Somewhere».


Personlig prosjekt
Forestillingen er basert på musikallåter og bundet sammen etter en idé av Christina Stangeland Hanssen.
– Det har alltid vært en av mine drømmer å sette opp en egen forestilling og vi har jobbet såpass mye med dette, at vi hadde lyst å prøve konseptet for et større publikum, sier hun engasjert.


Spennende og lett tilgjengelig

Allerede for halvannet år siden begynte hun og Mirjam Helene Kringen å planlegge en forestilling sammen, og bare seks måneder senere var den første oppvisningen et faktum. Kringen, som egentlig er klassisk skolert, synes det er en spennende kombinasjon med musikal og et liv på veien.


– Musikal er jo en veldig spennende og lett tilgjengelig sjanger, og kombinert i et møte med masse spennende nye steder og mennesker tror jeg dette blir en flott sommerferie, sier Stavangerjenta.

Kjente sangerKjente sanger som «Somewhere Over the Rainbow», «My Funny Valentine», «Wishing You Were Somehow Here Again», «I Dreamed a Dream», «Can’t Help Lovin’ That Man of Mine» – kombinert med egenkoreografert dans og selvskrevet manus – legger et solid grunnlag for en underholdende aften.

Forestillingen går både 8. og 9. august klokken 19 i Herøy sentralskole. Billettprisene er 150 kroner for voksne, 100 kroner for studenter og 50 kroner for barn.

Herøy og Sandnessjøen er eneste stoppesteder på Helgeland for denne forestillingen.

Kort om utøverne: Christina Stangeland Hanssen er oppvokst i Sandnes i Rogaland. Sang har alltid vært en viktig del i hennes liv. Foruten å delta i forskjellige kor og sunget mye solo var hun elev ved Lundehaugen vgs - Musikk, dans og drama med sang som hovedinstrument. Hun har utdannelse fra Bårdar Akademiet, Musikkteater – og Artistlinjen i Oslo med Ingrid Hankø som vokallærer. Har deltatt som ensemble og solist i bl. a «Chess» med Birgit Amalie Nilssen som regissør. Hun har studert ved Kulturama skolen i Stockholm, Musikallinjen, og skal fra høsten studere ved Performing Arts School i Gøteborg.
Mirjam Helene Kringen (Akkompagnøren) er fra Stavanger. Mirjam og Christina har kjent hverandre fra de var barn og har bl. a deltatt i samme kor og dansegruppe. Hun var elev ved Svithun vgs – Musikk, dans og drama med piano som hovedinstrument og er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, kandidatstudiet i Musikkpedagogikk med Jorunn Marie Bratlie som klaverlærer.
forestilling
Somewhere: En kvinne - hennes drømmer og hennes liv" vises i sentralskolen 8. og 9. august.
forestill_2

Annonser