Horva\'s formål er å markere og posisjonere nordnorsk landbruksnæring, ved siden av de direkte og indirekte økonomiske virkninger det har at tusenvis av mennesker besøker HALD-regionen i forbindelse med et slikt arrangement.

Du finner alle sakspapirene til møtet 4. september HER.

Suksess I sin saksframstilling skriver rådmann Roy Skogsholm at Horva 2005, 2007 og 2010 ble en suksess, slik styret for utstillingen vurderer det.

HALD-regionen ble satt på kartet med positiv dekning i media.

"Overnattingsbedrifter, andre servicebedrifter og lokale utstillere har i ettertid meldt om god omsetning, slik at det er rimelig å anta at både de direkte og indirekte økonomiske virkningene av arrangementet var betydelige.

Bidratt positivt Den sterke kulturelle satsingen i forbindelse med Horva har også bidratt positivt så vel lokalt som regionalt", heter det videre i saksframstillingen.

Alstahaug kommune har støttet tidligere landsbruksutstillinger på Horva og messen har søkt kommunen om støtte også for neste års messe.

Det er inngått leieavtale om utstillingsområde med kr 80 000 for Alstahaug kommune.

Ønsker det samme fra flere Nå ønsker Horva 2013 at de andre HALD-kommunene gjør det samme.

Horva 2013 Nordnorsk Landbruksutstilling har nemlig søkt Herøy kommune, Leirfjord kommune og Dønna kommune om kr 25 000 hver, til leie av utstillingsområde.

25. 000 i tilskudd Rådmannen i Herøy anbefaler at Herøy kommune støtter prosjektet som omsøkt, på lik linje med de andre kommunene i HALD.

Han innstiller på at formannskapet bevilger et tilskudd på 25. 000 kroner til leie av utstillingsråde på Horva 2013.