ICDP (International Child Development Programme) er et foreldreveiledningsprogram som tar sikte på å styrke omsorgen og oppveksten for barn og unge ved å skape en bedre relasjon med barnet, og å fremme den positive oppfatningen og holdningen til barn.

ICDP er bygd rundt 8 tema for godt samspill med barnet.

I dag stilles det krav til at kommuner gir ICDP kurs for foreldre og veiledere. I disse dager kjøres det foreldreveiledningskurs rundt om i Herøy kommune. På Herøy voksenopplæring er den første gruppen ferdig. Lærere på voksenopplæringen har tatt ICDP veilederkurs der et av kravende er sertifiseringskurs med gruppe på minimum 6 personer. Voksenopplæringen valgte derfor målgruppen arabisktalende damer med små barn. Kurset bestod av 12 møter à to timers økter. Temaene ble presentert, det ble diskutert, nyttige videoer ble vist og damene fikk hjemmeoppgaver. Møtene ble avholdt med arabisk tolk via telefon.

Damene som har fulgt kurset syntes det var et nyttig og verdifullt program. Siste møtet ble markert med en rose til deltagerne og deltagerbevis. Damene lagde mat som de hadde med på siste møtet.

Tekst og bilder: Marit Dahl Jørgensen