Foredrag på Petter Dass-museet

4_gjevik
Petter Dass-museet inviterer førstkommende torsdag kveld til årets første kveldsforedrag, som bærer tittelen ”Vær, vind og sjø - fra Petter Dass til moderne forskning”. Det er Bjørn Gjevik som er foredragsholder.
Om sitt foredrag sier Gjevik følgende:

”Moderne målemetoder og simuleringer med datamaskiner har gitt oss ny og dypere innsikt i lokale vær-, strøm- og bølgeforhold langs norskekysten.

Petter Dass’ blomstrende og faktaorienterte beskrivelser av naturforholdene i “Nordlands Horizont, Elementer og Veyrligt” har likevel fortsatt både kraft og aktualitet.”

Gjevik viser i sitt foredrag målinger, satellittbilder og datamaskinsimuleringer av vær- og havstrømmer i Nordland, og setter disse i sammenheng med de gamle beskrivelsene fra “Nordlands Trompet”.

Foredraget finner sted i Petter Dass-museets auditorie torsdag 27. januar kl. 19.00. Margrethes kafé er åpen med salg av kaffe og kaker etter foredraget.

Det er også mulig å kjøpe Gjeviks bok ”Flo og fjære” i museumsbutikken.

Gjevik arbeider i grenseområdet mellom hydrodynamikk og geofysikk, og er særlig kjent for detaljerte og realistiske matematiske modeller (og datasimuleringer) av tidevann, havstrømmer (blant annet Moskenesstraumen i Lofoten) og flodbølger (tsunamier)
4_gjevik
Bjørn Gjevik, født 1939, er en norsk forsker, dr. philos. 1972, professor i hydrodynamikk ved Universitetet i Oslo fra 1977.

Annonser