Foredrag på biblioteket

Birte Svatun

Mandag 9. oktober blir det foredrag på biblioteket i Herøy klokka 18 om «Høysensitive barn».

Det er forfatteren Birte Svatunsom skal holde foredraget. Det er beregnet på ansatte i barnehager og skoler, men er også åpent for andre interesserte.

Hva er høysensitivitet?
«Det å være høysensitiv vil si det samme som å være mer sensitiv, følsom, var og mottagelig for ulike typer inntrykk. Nervesystemet er mer fintfølende og mottakelig for sanseinntrykk, stemninger og stimuli enn hos de fleste andre mennesker, og disse inntrykkene bearbeides dypere. Å være høysensitiv er et medfødt personlighetstrekk og det er like utbredt blant begge kjønn, og blant alle folkegrupper/kulturer.»

Kilde: Foreningen for høysesitive

Om forfatteren
Birte Svatun er en norsk journalist og forfatter. Hun er utdannet lærer og har tidligere jobbet i ti år som journalist i NRK Radio. Hun skriver for både barn og voksne, og debuterte med voksenboka Det beste i livet er gratis. 12 samtaler om viktige og vanskelige veivalg i 2002. Faktaboka Kroppen solgte 14 000 eksemplarer i Bokklubbens barn og 23 000 gjennom forlaget Schibsted. Barneboka Hva er følelser ble utgitt våren 2007. Rett eller galt, etikk for de minste kom i 2009. I mars 2014 kom barneboka Tenkeboka som inneholder hverdagsfilosofiske historier for små og store. Den ble utgitt på Gyldendal forlag og ble også valgt til hovedbok i Bokklubbens barn. Samlet opplag for de fire siste bøkene var 71 000 inntil høsten 2015.

Kilde: Wikipedia

Birte Svatun
Birte Svatun skal holde foredrag på biblioteket mandag 9. oktober.

Annonser