Heidi Vold Lorentszen er herøyfjerdingen som flyttet til Dønna og nå står bak en av landets mest blomstrende friidrettsmiljø.

Legges merke til Når organisasjonssjefen i Norges Friidrettsforbund tok turen til samlingen som foregikk på Dønna og Herøy i helgen, var det nettopp for å gi en påskjønnelse til det arbeidet som gjøres i Dønna Friidrettsklubb.

- Det snakkes om Dønna i Norges Friidrettsforbund. Og det snakkes om Heidi og den enorme innsatsen hun gjør.

Lære av Dønna Det er nesten så vi kan si at vi er her for å lære av Heidi og Dønna Friidrettsklubb.

Hele organisasjonen vår har mye å lære av Dønna. Her finner vi et miljø helt utenom det vanlige.

Det er skapt en enestående og posisitiv kultur og den varmen som finnes i miljøet er en avgjørende faktor for at klubben på Dønna har blitt det den er.

Ekstremt viktig Heidi er ekstremt viktig i dette arbeidet, men også foreldregruppen som stiller opp er viktige, sier organisasjefsjef i Norges Friidrettsforbund, Trond Håvard Brunes til Herøyfjerdingen.

Han syns det er imponerende hva som er skapt på et lite sted som Dønna.

Lørdag ettermiddag ledet han en motivasjonssamling i Herøy skole for de vel 50 ungdommene fra Dønna, Bodø, Rana, Sandnessjøen og Meløy som deltok på treningssamlingen. (se egen sak)

Laget egen utmerkelse Da kunne Brunes overraske Heidi Vold Lorentzen.

- Det finnes ikke en utmerkelse for slik som deg. Derfor har vi fått laget en egen for å hedre deg for den fantastiske jobben du gjør, sa Trond Håvard Brunes blant annet til en fullstendig målløs friidrettsleder fra Dønna.

På diplomet hun mottok står det:

"Denne utmerkelse tildeles Heidi Vold Lorentzen for ekte entusiasme, stort engasjement for friidretten på Dønna og betydningsfullt arbeid til beste for Norsk Friidrett.

Vi er takknemlige for din innsats og engasjement for friidretten".

Diplomet er undertegnet president i Norges Friidrettsforbund Sverre Arne Hansen, generalsekretær Kjetil Hildeskor og organiasjonssjef Trond Håvard Brunes.

Flere overraskelser Den samme Brunes var for øvrig i lune for flere overraskelser lørdag, da han hentet fram fire jenter.

Både Anna Martine Aaker Albrigtsen, Oda Bendica Olsen og Ingeborg Marie Johansen Wåde deltar på et utdanningsløp for unge ledere i regi av Norges Friidrettsforbund.

- Men du - Rebekka - søkte aldri om opptak. Nå spør jeg om du har lyst til å bli med, sa Brunes.

Bislet Games Og selvsagt ville Rebekka Mathisen være med, og dermed er Dønna Friidrettsklubb den klubben i landet med flest deltakere på denne utdanningen.

Neste samling blir i forbindelse med Bislet Games i Oslo til sommeren.