Ønske om pol i mange år

Ordfører Arnt Frode Jensen fortalte under åpningen at det hadde vært et ønske om å få på plass et pol i Herøy i mange år. Allerede i 2005 ble det søkt om å få et minipol til Herøy, men da nådde de ikke opp.

- I 2006 inviterte kommunen seg selv til Oslo og satte seg ned sammen med presseansvarlig Jens Nordahl i Vinmonopolet og så på mulighetene for å få et pol til Herøy. Siden den gang har det vært årlig kontakt mellom Jens Nordahl og meg, sa ordfører Jensen under åpningen.

- Det som til slutt var utslagsgivende for oss var at vi hadde positive næringstall i kommunen. Uten dette hadde det ikke vært mulig å få det på plass. Vinmonopolet driver ikke veldedighet og er avhengig av lønnsomme butikker, sa Arnt Frode.

Tone skal betjene kundene
Tone Eide blir den som skal ta i mot kunder på det nye polet til vanlig. I dag hadde hun god støtte fra Torill Jensen og Linda Skartun fra Vinmonopolet i Sandnessjøen. Skartun er for øvrig daglig leder for både polet i Sandnessjøen og Herøy.

Endret åpningstid i påsken
Minipolet på Herøy vil bli Vinmonopolets minste butikk og inneholde et sortiment på rundt 200 ulike varer. Dette vil bli de mest vanlige sortene innenfor hver varetype. Polet skal være åpent tre dager i uka og det er bestemt at disse dagene normalt skal være torsdag, fredag og lørdag, men i anledning påsken blir åpningstidene endret i neste uke. Da holder polet oppe mandag og tirsdag fra kl. 12 - 16 og onsdag 16. april fra kl. 12 -15.

Her kan dere se bilder fra åpningen