Elevene lærte å bygge gapahuk, de var ved sjøen og dro krabbeteiner, de lærte om førstehjelp og de hadde aktivitetscamp. I tillegg dro alle sammen til «Salto» på fredag, et spennende og fint utfartssted som innbyr til mye aktivitet i fjæra.

Elevene fikk prøve seg på mye forskjellig.  De fikk lære å sette bandasjer på hverandre og kunnskap om hvordan man kan stoppe blødninger. Bygging av gapahuk krever at man kan håndtere både hammer og sag, en ny erfaring for mange. På aktivitetscampen ble styrken utfordret, og her fikk elevene bl.a. brynt seg på forskjellige løfteteknikker. Å bære en venn på ryggen kan man alltids få bruk for, også her er det snakk om god teknikk og sterk vilje.

De som dro krabbeteiner fikk se mye av det som finnes under havoverflaten og som mange kanskje ikke har så mye erfaring med. Det som nok gjorde størst inntrykk var den dagen vi fikk en oter i teina. Alle var enig om at det var synd i oteren, men åh, så spennende å få se den på nært hold! Det var også mange krabber i teina, ikke minst mange kongesnegler. Hvem visste vel at disse kalles for «Havets husdyr» og at de regnes som en delikatesse av kjennere? Kanskje burde vi smake på mer av det vi finner rett i sjøkanten?

De fleste hadde heller aldri sett en havedderkopp, noe vi fikk flere av i løpet av uka. Det skumleste var kanskje det å lære seg å holde en krabbe. Her var det mange elever som var både vante og tøffe, så det var mange læremestere som imponerte stort. Kort fortalt må vi vel bare slå fast at flere elever ga oss ei «undervisnings økt» som skapte stor begeistring, og som vi lærere bare kan misunne dem…

Været var ikke det beste i store deler av uka, men med gode klær og morsomme aktiviteter var det ingen som klaget over regnet. Det må også nevnes at fredag formiddag gav sol og varme, så vi fikk oss en deilig sommerdag i fjæra på «Salto»; en perfekt avslutning på aktivitetsuka!

Tekst og foto: Marthe Solheim