Førstehjelpskurs gir trygghet

foerstehjelp_stabilt_
Vel 35 ansatte ved Pleie- og Omsorgsetaten i Herøy har denne uka gjennomgått kurs i førstehjelp. Det er Ambulansetjenesten i Dønna og Herøy som har avholdt de to kursdagene.
- Det er veldig bra å få repetert det vi har lært på skolen gjennom tre år.

Men det kommer stadig nye måter å gjøre ting på, så det er veldig nyttig å få dette kurset og kunne det mest grunnleggende.

Det sier Marte Olsen og Silje Mari Morskogen.

Første kurs på 30 år Begge unge kvinner som er i begynnelsen av sine karrierer i Pleie- og Omsorgsektoren.

Vi stikker innom fellesstua i Silvalen hvor Ambulansetjenesten i Dønna og Herøy avvikler kurs for alle ansatte innen PLeie- og Omsorgsetaten i Herøy.

For noen er dette repetsjon, for andre - men nesten livslange karrierer bak seg i etaten - er dette første gang på kurs i førstehjelp.

Liv Grønvold er veldig enig med Herøyfjerdingen at det da faktisk var på høy tid.

Hun er på en gruppe som akkurat nå øver på hjerte- og lungeredning. Hver sine ganger må de til pers - løfte haken på dukken, nakken bakover og pust.

Etterspurt i personalet Men aller først skal kursdeltakerne sjekke om den forulykkede puster og har puls og be de andre som står rundt om å ringe etter ambulanse.

Faglig ansvarlig for Valsåsen Trygdebolig Tone Hansen forteller at dette kurset har vært etterspurt blant personalet over tid.

- VI har faktisk to ansatte som går nattevakt som faktisk aldri har hatt førstehjelpskurs. Vi tok fatt i det.

De som har gjennomført slike kurs opplever at når de kommer i en situasjon hvor førstehjelp er nødvendig, så gir det trygghet å ha gjort dette før.

Og det er nettopp trygghet det handler om. Mange som ikke har lært dette er redde for å gjøre noe galt.

Årlig påfyll Men faktum er at det slett ikke er vanskelig, og nå ønsker vi å få årlige påfyll med slike kurs, avslutter Tone Hansen.

Mandag var det 17 ansatte på kurs, mens det onsdag deltok 20 personer.
foerstehjelp_stabilt_
- Viktig kurs, mener Marte Olsen og Silje Mari Morskogen. Sistnevnte er klar for å demonstrere stabilt sideleie på Marte.
foerstehjelpliv
Liv Grønvold (sittende) har jobbet rundt 30 år i etaten, men dette var første gangen hun deltok på kurs i førstehjelp.
foerstehjelp2
Trond Konradsen (med en babydukke) og hans kollegaer fra Ambulansetjenesten i Dønna og Herøy var ansvarlig for kursingen.
foerstehjelp_haaland
Her er det Agnes Håland som utfører hjerte- og lungeredning, mens fra venstre Anita Lundestad, Rigmor Bonsaksen og Liv Grønvold følger med.
foerstehjelp1
Hjerte- og lungeredning på en baby er noe annerledes enn på voksne. Her får Marie Edvardsen instruksjon av Trond Konradsen.

Annonser