Første skoleklasse på formidlingssenteret

1_augustbrygga_laksefor
Etter at Kunnskaps- og Formidlingssenteret for Fiskeri og Havbruk nylig åpnet på Seløy kunne Jon Ove Ottesen i dag ta i mot den første skoleklassen. Og det ble litt av en dag for 7. klassen ved sentralskolen som ankom Seløy i Seløy Kystferies rib\'er.
Med Herøy og Helgelands historie å ta vare på og bruke den til å se mulighetene fram over – ja, da er det en stor oppgave Jon Ove Ottesen har tatt på seg.
 
- Ja, det er mye å holde styr på og mange å forholde seg til, sier Jon Ove Ottesen som begynte i jobben på Seløy i oktober med permisjon fra lærergjerningen ved sentralskolen.
 
"August-brygga"
Vi møtes på ”August-brygga”, som den er blir kalt på folkemunne. Oppkalt etter August Jakobsen som drev fiskemottak her til 1983.
 
- Det er ikke fordi den er unik vi tar vare på den, men fordi den er så typisk. Det finnes mange slike på kysten, også i Herøy. Vi skal vise utviklingen innenfor fiskeri og havbruk og si noe om hvordan næringen fungerer i dag.
 
Samtidig skal vi løfte blikket og synliggjøre potensialet og mulighetene i fiskeri- og oppdrettsnæringa framover, forteller Jon Ove Ottesen. Det har det siste året vært gjort en formidabel jobb med å sette bygningen i god stand.
 
Skoleelever og turister
- Dette er på en måte en hyllest til lokalbefolkninga på Seløy, i Herøy og på kysten som har vært med på å skape denne store næringen. Målt i dagens verdi har denne brygga produsert for 1 – 1,2 milliarder kroner.
 
Og husk – det var mange som denne, sier Jon Ove Ottesen. Senteret skal blant annet også arbeide for økt omdømme og rekruttering til fiskeri og havbruksnæringen.
 
 
Han har vokst opp i faren og bestefarens brygge i Skibbåtsvær og Gåsvær og kjenner miljøet. Dermed blir det naturlig nok også han som skal formidle kunnskapen som sitter i veggene på ”August-brygga”.
 
 
Her skal han ta imot skoleelever, turister og andre og formidle Herøys historie med bakgrunn i fiskeriene og havbruksnæringen. Når Herøyfjerdingen er på besøk i midten av april er Ottesen i ferd med å hente inn gjenstander som på grunn av restaurering og renhold av bygget er plassert andre steder i kommunen.
 
 
(Presentasjonen av senteret er et lite utdrag fra en lengre reportasje i Herøyfjerdingens magasinutgave mai 2010.)
 
 
Vi minner om at magasinutgaven er blitt abonnementsavis. Ta kontakt med Herøyfjerdingen for å skaffe deg abonnement.
 
 
1_augustbrygga_laksefor
Elevene startet sin omvisning på senteret med en kort filmsnutt, i tillegg til at de fikk smake på laksefór.
side_8_jon_ove_ved_baat_01
Fiskerinæringa er sentral når senteret og Jon Ove Ottesen skal dokumentere Herøy og kystens historie fra tida i robåt, videre til motorbåten og til oppdrettsnæringas innmarsj.
RIB1
Elevene ankom Seløy i Seløy Kystferies spreke rib'er. Litt av en opplevelse. (Foto: Stig Neraas)

Annonser