- Vi har forferdelig mange utfordringer, uttalte Roy Skogsholm etter det han karakteriserte som en kort orientering til formannskapet i dag tirsdag.

Den "korte" orienteringen inneholdt en lang rekke med oppgaver rådmannen har planer om å ta fatt i denne våren.

Mange prosesser - Jeg har fått mange gamle saker i fanget, og tror jeg kommer til å bli mye opptatt med "input" en stund. Men jeg er veldig imponert over den store aktiviteten i kommunen, sa rådmann og la til:

Jeg er positivt overrasket over hvor stor kapasitet den lille tekniske etaten i Herøy har. Her er det mange prosesser som går parallelt.

Jeg er videre imponert over opprustningen av bygg på helse- og sosial-sektoren og skolesektoren, sa han og tenkte da i første rekke på alders- og sykehjemmet og sentralskolen.

Han trakk også fram besøket på Seløy skole med musikk av skolens popband som imponerende.

Imponerende næringsliv Roy Skogsholm har brukt tiden i Herøy til blant annet å besøke deler av næringslivet. Og dette er møter han karakteriserer som meget positive.

- Jeg er imponert og her ligger et stort potensiale, sa han blant annet.

Rådmannen er videre begynt arbeidet med økonomiplanen og han fortalte i dag at han jobber tett sammen med etatsjefene og går gjennom deres planer.

- Jeg har dessuten omdøpt "etatssjefmøtene" til "ledermøter" og innlemmet økonomisjefen og næringssjefen som faste deltakere, sa han.

- Selvsagt skal vi også studere alle tilskuddsordninger som er tilgjengelige, men nøkkelen til økonomisk vekst i kommunen er en forsterket næringsutvikling og bosetting, la Skogsholm til.

Han mente dette er et viktig arbeid, men at resultatene først vil komme om fire-fem år.

Strategisk næringsplan Han har også så vidt rukket å komme igang med forberedelsene til ny strategisk næringsplan for kommunen.

I løpet av høsten mener rådmannen at næringsplanen bør være ferdig.

Andre ting rådmannen har å gripe fatt i er organisering av NAV-kontor og service-torg.

Skogsholm var derimot ikke bekvem med prosessen rundt renoveringen av alders- og sykehjemmet.

Hastverk - Det har vært hastverk og jeg har ikke noen god følelse for det som skjer med restaureringen. Jeg ønsker å få realisert de mest nødvendige prosessene, slik at det ikke blir stående igjen ting som er halvgjort. Vi skal ha klar en prioriteringsliste til fredag, sa Skogsholm.

Han mente dette var et "farlig prosjekt" med tanke på kostnadene, og var redd for at dette skulle gå ut over likviditeten til kommunen.

Både Elbjørg Larsen (Ap) og Bjørn Lund (Sp) uttrykte stor tilfredshet med rådmannens planer.

- Jeg er imponert over å høre hvor godt rådmannen har rukket å sette seg inn i ulike problemstillinger på så kort tid, sa blant annet Elbjørg Larsen.