Første glimt av egen film

ungdomsklubb1
Da Herøy Ungdomsklubb sist uke markerte Verdensdagen for psykisk helse fikk også de frammøtte se et første glimt av filmen "Kjærlighet på pinne" som ungdomsklubben selv står bak.
Det var høstferie 10. oktober, den offisielle verdensdagen for psykisk helse. Derfor hadde Herøy Ungdomsklubb valgt å legge markeringen av dagen til tirsdag 21. oktober.

Miljøarbeider Kristine Kleven snakket blant annet om at mange sliter psykisk som følge av de har en annen seksuell legning enn de fleste.

Dette var en samtale som ungdommene som var til stede på klubben var med på. Kleven hadde blant annet innstudert en sketsj om temaet sammen med Espen Bakkelid og Martin Nilsen.

Kjærlighet på pinne Og annen seksuell legning og vansker i denne forbindelse er også temaet i filmen "Kjærlighet på pinne" som Herøy Ungdomsklubb spiller inn i år.

På klubbkvelden sist uke fikk medlemmene for første gang se de første uredigerte klippene fra denne filmen.

Det ble både morsomt og rørende. Ikke minst fordi den ene scenen viser situasjonen hvor hovedpersonen forteller en god venn om sin legning.

Det ble både tårer og smil.

Psykiatrisk helsearbeider Psykiatrisk helsearbeider for barn og ungdom i Herøy, Marit Jørgensen, orienterte de rundt 40 frammøtte ungdommene på klubbhuset om bakgrunnen for verdensdagen.

- Målet i år er å gjøre folk bedre i stand til å takle vanskelige følelser hos seg selv og andre.

Livet går opp og ned for de fleste og det er mange faktorer som påvirker den psykiske helsen, uttalte Jørgensen blant annet til en lydhør forsamling ungdommer.

For å ha det bra er vi avhengige av blant annet nærhet til andre og noe meningsfullt å gjøre, la hun til.

Hun orienterte også ungdommene om støtteapparatet som finnes i kommunen for de som har behov for hjelp med sin psykiske helse.

I tillegg til henne selv og helsesøster Edith Rishaug Hanssen, deler Tanja Johansen og Ola Loe på en hel stilling som psykiatrisk sykepleier.
ungdomsklubb1
Ungdommene syntes det var morsomt å se filmklippene fra "Kjærlighet på pinne".
ungdomsklubb2
Her ser vi skuespillerne og medlemmene i ungdomsklubben Leif Lundestad (t.v.) og Christoffer Olsen, i en scene fra filmen.
ungdomsklubb3
Mijøarbeider Kristine Kleven hadde øvd inn en sketsj sammen med Espen Bakkelid (t.v.) og Martin Nilsen.
ungdomsklubb_marit
Psykiatrisk helsearbeider for barn og ungdom Marit Jørgensen orienterte blant annet om bakgrunnen for verdensdagen for psykisk helse.

Annonser