Første elger er skutt

elg_naer
Fredag ettermiddag ble de første to elgene i Herøy skutt og det var Kornelius Dahl og Olaf Paulsen som satte inn de velrettede skuddene. Elgkua og elgoksen ble tatt med ti minutters mellomrom på Sør-Herøy.
Klokken 15.15 smalt det første skuddet og elgkua falt for Kornelius Dahls børse fredag ettermiddag.
 
Ti minutter senere ble oksen tatt med et velrettet skudd fra Olaf Paulsen.
 
- Vi visste at elgene var på Risøya. Vi dro først til Nord-Herøy og jaktet der, men så ingen elger.
 
Visste om dyrene
Vi ville avslutte jakta for dagen på de to vi visste om på Risøya, forteller leder for jaktlaget Kornelius Dahl til Herøyfjerdingen.
 
Elgkua spaserte rett på hans vaktpost og var dermed historie. Elgoksen spaserte videre til neste post.
 
Og der ventet blant andre Olaf Paulsen som felte oksen. Elgen hadde hele ti spir i krona, så det var ingen smågutt.
 
Henges til modning
- Nå skal vi frakte elgene heim til flåing. Så skal kjøttet henges til modning en ukes tid, forteller Dahl mens traktoren som skal frakte elgene bort parkerer like ved på Solheim.
 
Jegerne har anledning til å kjøpe halve fangsten hos grunneierlaget, mens den andre halvparten skal selges på vegne av grunneieren.
 
Jaktlaget til Kornelius har jaktet en uke og skjøt ganske tidlig på en kalv. Denne ble skadd, og laget måtte spore denne opp for å skyte den.
 
Tre elger igjen 
- Nå vet vi faktisk ikke hvor de tre siste elgene vi skal ta ut befinner seg. Det skal være et dyr til på Sør-Herøy, men vi har ikke sett det i dag, avslutter Kornelius Dahl.
 
I fjor ble det gitt tillatelse til skyting av fire dyr etter at det var mange klager på elg som både var nærgående og oppførte seg truende mot folk.
 
I år er første gang det er ordinær elgjakt i Herøy. Kornelius Dahl uttalte nylig til Herøyfjerdingen at 15 - 16 elger oppholder seg i Herøy.
 
 
 
 
 
 
 
elg_naer
Fra venstre Tor Karsten Angel, Martin Paulsen, Rune Nilsen, Olaf Paulsen som holder elgen, Kornelius Dahl og Jim Brasøygaar.
elg_avstand
To elger med ti minutters mellomrom.

Annonser